Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VIŠE NAMJENA

Znate li zašto dječja kolica za kupovinu imaju visoku zastavu? Proizvodač objasnio razlog

Zagreb: Podizanje cijene PDV-a s 22 na 23%, ilustracija
Foto: Tomislav Miletic/24sata
1/3
26.02.2023.
u 12:32

Štap sa zastavom visok 1,70 metara pomaže roditeljima kako bi mogli vidjeti gdje se njihova djeca nalaze u svakom trenutku u trgovini, no proizvodač za kupovinu Wanzl iz okolice Ulma objasnio je kako je njihova druga namjena zapravo usmjerena na zaštitu trgovina

Dječja kolica za kupovinu u trgovinama svakako su korisna roditeljima koji svoje mališane žele naučiti kako kupovati, a uz to ta kolica gotovo uvijek imaju na sebi i visoku zastavu. Iako je jedan od razloga očit, brojni ne znaju koja je još jedan važan razlog zašto na malenim kolicima stoje te zastave.

Štap sa zastavom visok 1,70 metara pomaže roditeljima kako bi mogli vidjeti gdje se njihova djeca nalaze u svakom trenutku u trgovini, no proizvodač za kupovinu Wanzl iz okolice Ulma objasnio je kako je njihova druga namjena zapravo usmjerena na zaštitu trgovina, i to zbog - krađa. Kako je prenio Fenix Magazin, malena kolica su lakši plijen svima koji kolica požele ukrasti, no s visokim štapom njih je puno teže i kompliciranije ubaciti u automobil. 

Inače, taj štap ima još jednu namjenu, a to je kako bi ih mogli koristiti i odrasli. Ako kupac nema kovanice za velika kolica ili ona pak nisu dostupna, malena kolica svakako će poslužiti. Zbog toga postoji i dodatna ručka na kolicima, kako bi ih ''u slučaju nužde'' mogli koristiti i odrasli, ali i kako bi mogli pomoći mališanima da kolica guraju u pravom smjeru.

>> VIDEO Europska komisija zabranila svojim zaposlenicima jednu društvenu mrežu, otkrili i razlog

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije