Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TEHNOMEHANIKA

Znaor osuđen na godinu i pol, oslobođen optužbe za ratno profiterstvo

euri,novac,pare,nofci
Foto: Goran Jakuš/PIXSELL
05.12.2013.
u 17:42

Josip Šeremet je zbog poticanja Znaora na počinjenje tih kaznenih djela uvjetno osuđen na sedam mjeseci zatvora

Nakon maratonskog suđenja koje je trajalo čak 13 godina, a u kojem se Nediljka Znaora i osam suoptuženika teretilo da su Tehnomehaniku i sestrinske tvrtke oštetili za milijunske iznose, pri Stalnoj službi Zlatar zagrebačkog Županijskog suda sudac Petar Šakić izrekao je prvostupanjsku presudu. Znaor je nepravomoćno osuđen na jedinstvenu kaznu zatvora od godinu i pol zatvora jer je kao odgovorna osoba zlorabio svoj položaj i ovlasti kako bi sebi i drugima pribavio imovinsku korist. U kaznu mu se uračunava vrijeme provedeno u pritvoru od veljače 2000. do travnja 2001.

Josip Šeremet zbog poticanja Znaora na počinjenje tih djela uvjetno je osuđen na sedam mjeseci zatvora uz rok kušnje od četiri godine, dok je Josip Odorjan uvjetno osuđen na šest mjeseci zatvora uz rok kušnje od četiri godine. Znaoru, Šeremetu i Odorjanu na teret se stavljala šteta od 7,2 milijuna kuna, koju kao nezakonito stečenu imovinsku korist moraju vratiti, po pravomoćnosti presude. Po  ostalim točkama opširne optužnice Znaor, Ivica Dubravko Tisovec, Zvonko Srebačić, Odorjan, Stjepan Čičmak, Božidar Denžić, Goran Bunčić i Štefica Flegar oslobođeni su optužbi, pa je tako Znaor oslobođen optužbi i za ratno profiterstvo. Za za tri točke optužnice sud je odbio optužbe protiv Znaora i Tisovca.

>> "Nismo uzeli 33,3 milijuna kuna, već Tehnomehanika meni duguje"

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije