Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 55
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Značaj Zagrebačke škole ekonomije i managementa

zšem
Foto: Promo
PR
Autor
PR članak
27.06.2016.
u 09:00

Osim europske prepoznatljivosti, kvaliteta ZŠEM-ovih programa je prepoznata i u svjetskim razmjerima čemu je dokaz prestižna AACSB akreditacija putem koje je ZŠEM ušao u klub 5% akreditiranih poslovnih škola u svijetu među kojima je i Harvard, Yale, Columbia i ostali poznati fakulteti u Europi i svijetu

Prepoznatljivost obrazovne institucije gradi se dugo i temeljito. U prvih četrnaest godina postojanja Zagrebačka škola ekonomije i managementa fokusirala se na razvoj kvalitetnih studijskih programa temeljenima na visokim svjetskim standardima i dodatnim vrijednostima u vidu kontinuirane pomoći studentima u pronalaženju praksi i zaposlenja kao i razmjene na preko 120 sveučilišta diljem svijeta. 

Eduniversal je već osmu godinu za redom proglasio Zagrebačku školu ekonomije i managementa najboljom poslovnom školom u Hrvatskoj i Istočnoj Europi u kategoriji nagrade četiri palme za značajan međunarodni utjecaj. ZŠEM je u toj kategoriji, s postignutih 211 bodova, daleko ispred dugovječnijih visokoobrazovnih institucija u Hrvatskoj, ali i ispred svih ostalih fakulteta ekonomije na području Istočne Europe.

Osim europske prepoznatljivosti, kvaliteta ZŠEM-ovih programa je prepoznata i u svjetskim razmjerima čemu je dokaz prestižna AACSB akreditacija putem koje je ZŠEM ušao u klub 5% akreditiranih poslovnih škola u svijetu među kojima je i Harvard, Yale, Columbia i ostali poznati fakulteti u Europi i svijetu. Po dobivanju prestižne akreditacije dekan Đuro Njavro je izabran u Savjet AACSB-a za Europu - EAC. Zagrebačka škola ekonomije i managementa postala je prvom AACSB akreditiranom poslovnom školom u Hrvatskoj. AACSB (The Association to Advance Collegiate Schools of Business), osnovan 1916. godine, je najstarija međunarodna institucija čija je misija unapređenje kvalitete poslovnog obrazovanja kroz usklađivanje standarda kvalitete koje vodi akreditaciji, kroz odgovoran i promišljen leadership i kroz ponudu usluga koje čine dodanu vrijednost. Za korisnu usporedbu valja spomenuti kako se u zajednici akreditiranih škola nalaze renomirana sveučilišta diljem svijeta, primjerice Harvard, Yale, Stanford i mnoga druga, čije je standarde sada dostigla i potvrdila Zagrebačka škola ekonomije i managementa.O AACSB-u i ZŠEM-ovoj akreditaciji možete čitati na AACSB-ovim mrežnim stranicama

 

Kako bi održala standarde i nastavila ih razvijati prema preporuci AACSB-a, ZŠEM kontinuirano ulaže u razvoj kvalitete obrazovnog sustava. Na godišnjoj konferenciji managementa u obrazovanju (HEIC 2016) koju organizira u suradnji sa samim AACSB-om, predstavlja svoja dostignuća te dijeli svoja iskustva s predstavnicima renomiranih sveučilišta, financijskih institucija i uspješnih kompanija iz Europe i Svijeta.

ZŠEM je uvijek u tijeku sa svjetskim trendovima stoga u svibnju organizira međunarodni interdisciplinarni event koji na jednom mjestu okuplja lidere iz različitih područja: biznisa, politike, znanosti, umjetnosti i sporta koji razmjenjuju mišljenja o poduzetništvu, vodstvu, znanstvenim inovacijama, makroekonomskim trendovima i geopolitičkim previranjima – New Europe Business Forum.

Cilj ZŠEM-a je internacionalizacija pa u tom pogledu poduzima odlučne i značajne korake. Osim što ima ugovor u međusobnoj suradnji s više od 120 partnerskih sveučilišta diljem svijeta, može se pohvaliti, za Hrvatske prilike, visokom brojkom međunarodne razmjene. U zadnjih je 12 mjeseci Zagrebačku školu ekonomije i managementa posjetilo 240 stranih studenata iz 29 zemalja koji su došli bilo na razmjenu u trajanju od jednog semestra ili godine dana bilo da su upisali preddiplomski studij u trajanju od četiri godine. Samo ovaj semestar studira njih više od stotinu. 

Pridružite se uspješnom ZŠEM-ovom timu i i upišite jedan od tri preddiplomska studija na hrvatskom i engleskom jeziku:

- Ekonomija i management

- Economics and Management

- Poslovno pravo i ekonomija

- Poslovna matematika i ekonomija

- Business Mathematics and Economics

Kao prirodni nastavak nakon BA-a iz navedenih područja, možete upisati MBA Diplomski program s jedanaest specijalizacija http://mba.zsem.hr/ te Diplomski studij ekonomije http://econ.zsem.hr/

Prijamni ispit se održava 15.7.2016. godine.

Komentara 9

MA
matejcro
19:22 27.06.2016.

To je za one sto ne mogu upisati nijedan drzavni fakultet, pa im roditelji plate da se prave pametni među prijateljima. Odgovorno tvrdim da je svaki drzavni bolji od ovih privatnih. Pogledajte samo prosjeke ucenika koji upisuju te fakultete. Ma dajte molim vas!

Avatar nekakav
nekakav
09:22 27.06.2016.

ova škola je poznata po vrsnim ekonomistima koji su savjetovali svaku hrv vladu. rezultat nauka iz ove škole jeste preko 300 mlrd kuna javnog duga, 300.000 blokiranih građana, deseci tisuća firmi u blokadi, stečaju, čistoj propasti, radi ekonomskih lutanja ovihh pametnjakovića. samo činjenica da su na burzi ekonomisti među najzastupljenijima od svih struka dovoljno govori sama za sebe. ali dok država daje velike novce za školovanje tolkog broja kadrova iz struka koja nam realno i ne trebaju, bude dobro, njima, školama. kao i eksplozija silnih veleučilišta i sveučilišta po hrvatskoj. kakvo će vam znanje moći prenijeti osoba koja je 7 godina na burzi?

DU
Deleted user
15:14 27.06.2016.

ne ovo uopce nije placeni clanak

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?