Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 105
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRIJETI LJUDIMA NA INSTAGRAMU

Zloglasni čečenski političar o kraju rata: 'Prerano je da sad završi'

Fighters of the Chechen special forces unit walk in Mariupol
Foto: Chingis Kondarov/REUTERS
1/3
10.06.2022.
u 08:44

Pojavio se u brojnim videima na društvenim mrežama koje su objavili čečenski borci, a u Mariupolju je bio zapovjednik na terenu. Postoje navodi koji govore o tome da je ekstremno brutalan. Okončanje ''specijalne vojne operacije'' ne dolazi u obzir za Delimkhanova.

Rat u Ukrajini traje već tri i pol mjeseca, a u ovom trenutku nitko ne može predvidjeti kad bi do primirja i kraja rata moglo doći. Adam Delimkhanov (52), zastupnik Putinove stranke ''Ujedinjena Rusija'', iznio je svoje mišljenje o mogućem kraju rata za rusku novinsku agenciju Ria novosti. Predvidio je kako bi rat mogao biti gotov do kraja godine.

"Nadamo se. Ne mislim da može ići ovako dulje od toga", ustvrdio je, prenosi Blic.

Delimkhanov je rođak čečenskog vođe Ramzana Kadirova, ali i jedan od njegovih najbližih suradnika. Aktivisti za ljudska prava u više su navrata optužili Delimkhanova za brojna kršenja ljudskih prava. Nedavno je zaprijetio tijekom prijenosa uživo na Instagramu članovima obitelji suca da će im prerezati vrat. Naime, taj sudac je ranije prijavio nestanak desetak članova svoje obitelji u Čečeniji.

VIDEO: Povjesničar: Putin bi u idućim danima mogao predložiti prekid vatre

Unatoč svim optužbama, ruske vlasti nedvosmisleno podržavaju Delimkhanova. Njegova uloga u ratu u Ukrajini nije ostala nezapažena. Ruska vlada ga je odlikovala i proglasila ''Junakom Ruske Federacije'' za njegovo sudjelovanje u ''specijalnoj vojnoj operaciji'' u Ukrajini.

Pojavio se u brojnim videima na društvenim mrežama koje su objavili čečenski borci, a u Mariupolju je bio zapovjednik na terenu. Postoje navodi koji govore o tome da je ekstremno brutalan. Okončanje ''specijalne vojne operacije'' ne dolazi u obzir za Delimkhanova.

"Moje je mišljenje da je prerano da sad završi. Još uvijek vlada režim koji vodi narkoman Zelenski. Nastavljaju s onime što čine svojoj zemlji i svojim ljudima. Ali uvjeren sam da će doći kraj svemu ovome, a svi preduvjeti za to već postoje", kazao je u intervjuu, prenosi Blic.

Čečenski političar tvrdi da bez obzira na to koliko dugo će trajati borbe, Čečeni će ostati tamo do kraja.

"Rusija, naše jedinice i jedinice Narodne Republike Donecka i Luhanska ne bore se protiv ukrajinskog naroda. Mi krivimo vlast. Vlast koja je poticala razvoj ove situacije da uništi Rusiju. Ne pokušavaju to ni sakriti", ustvrdio je i objasnio kako su Ukrajinci ''bratski narod'' i ne treba ih kriviti.

U intervjuu se osvrnuo i na Zapad.

"Zapadni svijet je u hibernaciji, ali će se probuditi ubrzo i shvatiti što se događa u Ukrajini", dodao je.

Pratite OVDJE što se događa u Ukrajini

VIDEO: Rusi su granatirali selo u kojem živi: 'Od svega što sam nekad zvao dom, spašena je samo mačka'

Komentara 5

DU
Deleted user
11:23 10.06.2022.

Pa što sami niste napali Ukrainu kad ste toliko moćni i hrabri? Inače za ovakvu vrstu ljudi dobar je jedino metak!

AR
argus35
09:30 10.06.2022.

Današnji antifašisti.

JM
Jmjm
21:52 15.06.2022.

,,politicar,,to je i oni su obicni bradate spodobe

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije