Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 23
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ISTRAGA U TIJEKU

Zločin užasnuo Australiju: Poznatog TV voditelja i njegova dečka ubio policajac

Police officers work at a crime scene in Paddington
Foto: Stringer/REUTERS
26.02.2024.
u 14:06

Istražitelji pretpostavljaju da su tijela prebačena u bijelom unajmljenom kombiju iz kuće J. Bairda, gdje se vjerojatno dogodilo dvostruko ubojstvo.

Australska policija pretražuje udaljeno imanje u potrazi za tijelima TV voditelja Jesseja Bairda i njegova dečka Lukea Daviesa, vjerujući da je njih dvojicu prošlog tjedna ubio policijski službenik u kući u Sydneyu.

Viši policajac Beaumont Lamarre-Condon (28), bivši partner poznatog voditelja, optužen je za dva ubojstva, a optužbe protiv sebe nije komentirao. Policija vjeruje da je 28-godišnjak ostavio tijela na udaljenom imanju Bungonia u australskoj saveznoj državi Novi Južni Wales. Trenutačna pretpostavka istražitelja jest da su tijela prebačena u bijelom unajmljenom kombiju iz kuće J. Bairda, gdje se vjeruje da se dogodilo dvostruko ubojstvo, piše BBC.

Osumnjičeni za ubojstvo odveo je na imanje svoju poznanicu, a nakon što je razbio bravu na vratima, tamo ju je ostavio, odvezao kombi i vratio se za 30 minuta.

– Ona nije znala da su tijela u vozilu i surađivala je s detektivima – rekao je zamjenik povjerenika David Hudson i dodao kako u ovom trenutku istražuju je li se Lamarre-Condon vratio na imanje i opet pomaknuo tijela.

Govoreći o detaljima ubojstva koje je šokiralo australsku javnost, Hudson je naveo kako je nekoliko sati nakon zločina Lamarre-Condon poslao poruke s mobitela Jesseja Bairda njegovim cimerima u kojima je pisalo da se Baird seli u drugi dio zemlje. Osumnjičenik je kupio brusilicu i utege u različitim trgovinama prošle srijede, rekao je zamjenik povjerenika.

Policija Novog Južnog Walesa ranije je objavila da je metak koji odgovara pištolju policajca Beaumonta Lamarre-Condona pronađen u kući J. Bairda sa "znatnom" količinom krvi. Protiv osumnjičenog policajca podignuta je optužnica nakon što se predao u policijskoj postaji u Sydneyu.

Vjeruje se da je ovaj slučaj prvo ubojstvo koje je izvršio policajac Novog Južnog Walesa tijekom više desetljeća, te je potaknulo neovisnu provjeru pristupa policijskih službenika vatrenom oružju izvan radnog vremena.

Jessie Baird bio je voditelj i reporter u jutarnjoj emisiji Studio 10 mreže Network 10 sve dok program nije ukinut u prosincu, a Luke Davies bio je stjuard za aviokompaniju Qantas. Lamarre-Condon pridružio se policiji 2019., a javnosti je prije toga bio poznat kao bloger koji se družio s poznatima i slavnima, među kojima su Taylor Swift, Harry Styles i Miley Cyrus.

FOTO Prosvjed europskih poljoprivrednika u Bruxellesu

Police officers work at a crime scene in Paddington
1/28
Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije