Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 38
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Svjetska prvakinja u boksu

Zlatna Ivana u svom Zlataru već najavila novu borbu karijere

Ivana Habazin
Foto: Matija Topolovec/PIXSELL
1/3
27.03.2014.
u 16:00

Da se nađem u potrebi, upotrijebila bih neki od udaraca i izvan ringa - kaže Ivana Habazin

Ivana Habazin iz Zlatara najbolja hrvatska profesionalna boksačica, u belgijskom Herstalu, osvojila je IBF-ov naslov svjetske prvakinje u boksu. Mlada djevojka koja studira na dva fakulteta, teologiju i pravo, bila je prava atrakcija u svom rodnom gradu, gdje ju je ugostio gradonačelnik Stanko Majdak, a došli su joj čestitati srednjoškolci, djeca iz vrtića te građani.

Bez jakih sponzora

Unatoč tituli svjetske prvakinje u sportu koji nije baš omiljen u ženskom svijetu, Ivana izgleda nježno, skromna je, jednostavna, ali borbena djevojka. U školskim danima Ivana se bavila brojnim sportovima, a, kaže, boks je došao slučajno, možda su malo presudili filmovi o Rockyju.- Mislim da ništa nije slučajno nešto me je vodilo prema boksu, kaže Ivana. Za zadnju borbu trenirala je 3,5 mjeseca pod paskom trenera Vlade Božića. Nisu očekivali takav uspjeh, jer Ivana nema jakih sponzora, stoga je pobjeda bila još slađa.

- Osjećaj je bio poseban, a za takav uspjeh treba i nešto pretrpjeti. Nema se vremena za sjedenje na kavama, samo rad i disciplina - dodaje Ivana, što potvrđuje i njezin trener.

Najvažnije zdravlje

- Ovakav pojas dobivali su najbolji svjetski boksači, poput Klička i Tysona, samo u drugoj boji. Za Ivanu je najvažnije da bude zdrava i završi školovanje. No, uspje li obraniti pojas u ringu s kolumbijskom boksačicom, a koji je već dogovoren, tu bi bio vrhunac njezine karijere, a boksati bi nakon toga mogla tek sebi za ljubav - kaže trener Vlado Božić.

Komentara 1

DH
dalibor.hren
14:54 31.03.2014.

Bravo Ivana!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije