Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 178
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Izložba u Frankfurtu

Život pod stalnim nadzorom

Ronaldo video
Foto: youtube.com
1/2
04.10.2013.
u 10:37

Komunikacija na društvenim mrežama koristi se za stvaranje potrošačkih profila da bi nam se ciljano ponudilo robu za koju se smatra da ćemo je kupiti

Stotine kamera postavljene su na trgove i ulice brojnih velikih gradova te u javne garaže, tajne službe čitaju naše e-mailove prije onih kojima su one upućene, komunikacija na društvenim mrežama koristi se za stvaranje potrošačkih profila da bi nam se ciljano ponudilo robu za koju se smatra da ćemo je kupiti.

Nadzor, legalni i ilegalni, prisutan je na svim područjima našega života. Što je od toga prihvatljivo, a što predstavlja napad na našu privatnost? Toj temi posvećena je jedna izložba u Muzeju za komunikaciju u Frankfurtu na Majni pod naslovom "Izvan kontrole? Život u nadziranom svijetu".

>> 'Big Brother' država: Na ulice postavljaju 30 tisuća kamera

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije