Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Život je karneval, maškare su na Viru!

Petotjedni virski tradicijski spektakl počinje 9. veljače otvorenjem manifestacije i koncertom Jasmina Stavrosa, a završava 5. ožujka paljenjem Karnevala i nastupom Mladena Grdovića
08. veljače 2019. u 16:15 278 prikaza
Život je karneval, maškare su na Viru!
Foto: Promo
Pogledajte galeriju 1/19

Tradicijska manifestacija Maškare na Viru s koncertima estradnih zvijezda, međunarodnom povorkom i najvećim karnevalom za djecu vrtićke dobi u Zadarskoj županiji, ove godine počinje 9. veljače s predajom ključeva vlasti i nastupom Jasmina Stavrosa, a završit će 5. ožujka ceremonijom paljenja Krnje ili Karnevala te velikim koncertom Mladena Grdovića. Maškare na Viru najstarije su organizirane maškare u Zadarskoj županiji čija poznata povijest seže duboko u 19. stoljeće, a vrhunac manifestacije s obilascima virskih naselja, spravljanjem karnevalskog virskog gulaša i paljenjem Karnevala ili Krnje, jedan je od događaja koji se mora doživjeti.

Život je karneval, maškare su na Viru! | Autor : Promo/Eva Virc Foto: Promo/Eva Virc

Sve počinje u subotu 9. veljače kada će virske maškare preuzeti lokalnu vlast, a taj će se događaj proslaviti sa Stavrosom. Sljedeće subote 16. veljače maškare će se na terasi Kotarine zabavljati sa Calypso bendom, dok će u četvrtak 21. veljače otok okupirati više od tisuću mališana iz cijele Zadarske županije na najmasovnijem karnevalskom okupljanju djece vrtićke dobi. Već 23. veljače organizirat će se karnevalska povorka kroz otok Vir s koncertom Tempo benda, dok će se u subotu 2. ožujka uživati u Karnevalskim igrama.

Život je karneval, maškare su na Viru! | Autor : Promo/Eva Virc Foto: Promo/Eva Virc

Riječ je o zimskoj verziji popularnog međunarodnog City Games natjecanja koje donosi pregršt šašavih igara i luckastih timova uz svirku grupe Trofej. Dan kasnije 3. ožujka u večernjim satima svirat će Hot Stuff Band nakon što virske maškarane povorke kroz jutro i popodne posjete sva stara virska naselja. U utorak 5. ožujka je veliko finale Maškara na Viru sa spektaklom paljenja virskog Karnevala i završnim koncertom još jednog omiljenog pjevača na otoku, legendarnog Mladena Grdovića.

Program maškara na Viru

9. veljače (subota): Otvorenje Maškara na Viru i koncert Jasmina Stavrosa (20 sati).

16. veljače (subota): Koncert Calypso benda (20 sati).

21. veljače (četvrtak): Dječja karnevalska povorka (10 sati).

23. veljače (subota): Velika karnevalska povorka i koncert Tempo benda (16 sati).

2. ožujka (subota): Karnevalske igre i koncert grupe Trofej (18 sati).

3. ožujka (nedjelja): Koncert Hot Stuff Band (20 sati).

5. ožujka (utorak): Paljenje Karnevala i koncert Mladena Grdovića (20 sati).

teške optužbe
Ogorčeni zaposlenici: Bolnicu vode portiri i pralje s diplomom iz Banje Luke
r
OHR SAVJETNIK
Rozaceja: Crvenilo lica – možemo li ga sakriti?