Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 29
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ISTRAGA

Živi zid prijavio Tolušića Povjerenstvu za sukob interesa

Tomislav Tolušić
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/2
07.11.2019.
u 12:29

Vlasnik tvrtke, Tomislav Horvat potvrdio je da je gradio Tolušićevu kuću i rekao da za sve ima uredne račune. No, do sada ih još nije pokazao javnosti", tvrde u Živom zidu.

Živi zid Virovitičko-podravske županije podnio je u četvrtak Povjerenstvu za odlučivanje o sukobu interesa zahtjev za pokretanje postupka utvrđivanja je li se Tomislav Tolušić nalazio u sukobu interesa kada je kao župan poslovao s tvrtkom ''Građevinarstvo Horvat''.

"Prema javno dostupnim podacima i izjavama Tomislava Tolušića i drugih, u razdoblju od 2014. do 2019. godine Virovitičko-podravska županija sklopila je ugovore s tvrtkom 'Građevinarstvo Horvat' u ukupnom iznosu od 8,67 milijuna kuna, a većina navedenih poslova, u vrijednosti oko 5 milijuna kuna, je ugovorena od 2014. do 2015. godine, odnosno u vrijeme kada je Tomislav Tolušić bio župan", stoji u prijavi koju je potpisao Staniša Žarković, koordinator Živog zida za ovu županiju.

Mediji su objavili i informacije kako je ista tvrtka gradila Tolušićevu obiteljsku kuću u Virovitici. "I Tomislav Tolušić i vlasnik tvrtke 'Građevinarstvo Horvat' su potvrdili da je spornu kuću gradila navedena tvrtka. Vlasnik tvrtke, Tomislav Horvat potvrdio je da je gradio Tolušićevu kuću i rekao da za sve ima uredne račune. No, do sada ih još nije pokazao javnosti", tvrde u Živom zidu.

Foto: Slatina.hr

Ističu kako postoji opravdana sumnja da je Tolušić pri angažiranju te tvrtke u svojstvu župana, odnosno dužnosnika, i u svojstvu privatne osobe, odnosno vlasnika novoizgrađene kuće u Virovitici, bio u sukobu interesa. Stoga pozivaju Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa da pokrene postupak utvrđivanja je li Tolušić bio u sukobu interesa.

"Niti jedna institucija kojoj smo  se do sada obratili po ovom pitanju nije dala adekvatni odgovor, ni porezna uprava, ni policija ni državno odvjetništvo. Želimo vidjeti ima li u ovoj državi jedno tijelo koje će reagirati na nezakonitosti i korupciju", izjavio je Hini Staniša Žarković.

Komentara 4

Avatar Urbani
Urbani
16:48 07.11.2019.

Zivi zid, tko su ti?

DD
ddh
18:28 07.11.2019.

Jedini komee taj poduzetnik treba pokazati racune je porezna uprava. Nikakva javnost ili neka t.zv. "stranka nema niti smije ista imati ssa racunima jednog poduzetnika. Tu se nama sto niti petljati nekakvo povjerenstvo za sukob interesa. Jedini koji jos imaa ili bi imao pravo te racune vidjeti je DORH, USKOK ili sud, i to samo nakon jedne kaznene prijave na osnovi nekakvih valjanih dokaza o nekakvom krivicnom djelu. I to samo onda, a bez kaznene prijave nemaju niti DORh, niti sud sto traziti u papirima ili racunima koji se ticu iskljucivo poduzetnika i poreznog ureda. A porezni ured i samo on je taj koji u slucaju da nesto ne stima ili je negdje uocljivo da se radi o nekakvoj nezakonitoj radnji podnosi kaznenu prijavu. I usput receno i ti racuni spadaju u domenu porezne tajne i nisu salata koja bi bila na stolu nepismenim staljinistima iz Zivog zida. I nije cudno, niti za medije niti za Zivi zid , kad su firme koje su gradile Gunjuda kod Mrak Taritas nije bilo nikakvog sukoba interesa.

Avatar ztermaer12yo
ztermaer12yo
17:05 07.11.2019.

U cijelom HDZ-u ne postoji jedan član koji je pošten i nije ukrao i opljačkao sve oko sebe. U Hrvatskoj se od zatvora bježi u - vlast

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije