Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti EU izbori

Sinčić: Ovo je samo početak. Pernar: Usred smo informacijskog rata!

Glas naroda čut će se i u Bruxellesu, ali ne želimo tu stati. Naš je cilj promijeniti Hrvatsku nabolje i uz vašu pomoć to ćemo i ostvariti. Hvala vam na podršci, idemo do kraja! - objavio je na Facebooku Branimir Bunjac.
27. svibnja 2019. u 00:11 36 komentara 4958 prikaza
Živi zid - Ivan Pernar, Ivan Vilibor Sinčić i Tihomir Lukanić
Foto: Facebook
Pogledajte galeriju 1/8

Živi zid nije imao organiziran doček izbornih rezultata ni klasični izborni stožer, ali su emitirali slavlje iz jednog lokala iz kojeg su se obratili njihovi čelnici.

EU izbori HDZ i SDP izjednačeni na 4 mandata! Četiri liste osvojile po 1 mandat

Prema privremenim rezultatima Živi zid je na svojim prvim izborima za Europski parlament osvojio jedan mandat.

Živi zid je emitirao slavlje iz jednog lokala uz poruku - Odsad nastavljamo borbu bez medija, dosad su samo odmagali. Hvala.

 

- Danas smo postali europarlamentarna stranka, to je svakako jedna od najznačajnijih stvari koje smo ikad napravili. To je samo početak. Slijedi sve što smo najavljivali u kampanji, početak totalne demontaže korumpiranog bankarsko-političkog sustava - rekao je Ivan Vilibor Sinčić u tom prijenosu.

- Stožera nemamo niti nam treba. Poruka medijima, kampanju nam niste pratili, ne zaslužujete ni danas biti ovdje - poručio je, što je dočekano pljeskom i gromoglasnim skandiranjem okupljenih.

- Da nam živi Živi zid, da nam živi Hrvatska - zaključio je Sinčić.

Tihomir Lukanić također je bio kritičan prema medijima istaknuvši kako nosi majicu koju je kupio na placu u Bosni i na koju nije platio porez. Radi se o majici američke grupe Green Day i natpisom American Idiot, a u istoimenoj pjesmi kritizira se utjecaj mainstream medija, objasnio je.

Ivan Pernar rekao je kako smo usred informacijskog i psihološkog rata u kojem je istina prva žrtva, u kojem se zločinačku organizaciju prikazuje kao teške poštenjake, a njih se sotonizira i cenzurira. Pernar je pozdravio i Branimira Bunjca, koji nije nazočan jer je sa svojim biračima u Međimurju.

Okupljeni su skandirali "Živi zid", "Hrvatska" i "Bunjac".

- Na izborima 2014. dobili smo tek oko pola posto glasova. Danas smo postali europarlamentarna stranka. Napravili smo veliki iskorak.  Glas naroda čut će se i u Bruxellesu, ali ne želimo tu stati. Naš je cilj promijeniti Hrvatsku nabolje i uz vašu pomoć to ćemo i ostvariti. Hvala vam na podršci, idemo do kraja! - objavio je ranije na Facebooku Branimir Bunjac.

Iz Živog zida ranije su se ironično osvrnuli na medijsko praćenje njihove izborne kampanje navodeći kako su naprosto zaključili da zajedno s novinarima ne mogu biti dulje od 10 minuta u zajedničkom prostoru.

"Diletanti, sektaši, potkapacitirani, idioti, debili i neobrazovani klošari danas čekaju rezultate bez najobjektivnijih, najpoštenijih, najinformiranijih medija", poručili su između ostalog.

Od polja do polica u 24 sata
Domaći proizvodi koji u najkraćem roku dolaze na police dućana kako bi mi imali svježe voće i povrće
  • Masrdoel4:

    Treba u EU parlament poslati Pernara da imaju koga iznositi van zbog gluposti.

  • Linomedo:

    U svemu su u pravu, jedino Pernar je poznat po pričanju gluposti, ali pretpostavljam da je to način da dobiju medijski prostor. Drago mi je da su uspjeli. To što su bili protiv ulaska u EU, ne znači da se ... prikaži još! ne trebaju dalje boriti za svoje ciljeve. Ja sam isto bio protiv ulaska u EU, ali izlazim uredno na izbore pa i za EU parlament.

  • Deleted user:

    Ovi zidari su mi sve draži iako nisam njihov fan. Promijenio bi narod Hrvatsku da ne glasa uvijek za iste. Pa lista je bila ogromna, oćeš ove one...kud baš za HDZSDP!