Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IZDANA BROJNA UPOZORENJA

Oluja Ciara hara zapadnom Europom: Tri osobe stradale u Škotskoj, otkazuju brojne letove

Zimska oluja napravila kaos na cestama
Foto: Jonathan Brady/Press Association/PIXSELL
1/5
09.02.2020.
u 19:35

Met Office je u Aberdaronu, selu na sjeveru Walesa, zabilježio udare vjetra od 150 km/h.

Oluja Ciara hara u nedjelju zapadnom Europom, gdje su snažni vjetrovi i obilne kiše prekinuli ili poremetili željeznički, zračni i pomorski promet, a velik broj ljudi ostavili bez struje.

Deutsche Ban će "počevši sa Sjevernom Rajnom - Vestfalijom postupno zaustaviti sav međugradski željeznički promet u glavnim željezničkim kolodvorima", objavila je željeznica na svojoj mrežnoj stranici.

Vlak koji je prometovao između Amsterdama i Berlina, s 300 do 350 putnika, naletio je na srušeno drvo u okolici Emslanda, na zapadu zemlje, rekla je glasnogovornica Deutsche Bahna za agenciju France Presse. Vatrogasci su stigli na mjesto događaja kako bi raščistili prugu. Željeznički promet na zapadu i na sjeveru zemlje već je bio prekinut zbog srušenog drveća.

Foto: Jonathan Brady/Press Association/PIXSELL

Više njemačkih međunarodnih zračnih luka moralo je otkazati letove zbog oluje koja je stigla sa sjevera i polako se kreće prema jugu.

Frankfurt, Berlin, Muenchen, ali i Koeln i Hannover, među ostalim, morali su otkazati polijetanja i slijetanja zrakoplova. U Duesseldorfu je u nedjelju otkazano 111 letova , objavila je na Twitteru kompanija koja upravlja zračnom lukom.

Ovakve vremenske prilike mogle bi potrajati do ponedjeljka  a njemačka meterološka služba je izdala upozorenje koje vrijedi do ponedjeljka u 18.00 sati po mjesnom i po srednjoeuropskom vremenu.

U Francuskoj, gdje se najjači udari oluje očekuju na sjeveru zemlje, za 42 departmana je izdan narančasti meteoalarm a stanovnicima je upućen poziv da se klone šumovitih područja, obale i da ne isplovljavaju na more.

U Škotskoj su zbog nevremena tri osobe stradale kada se zbog oluje urušio krov gostionice.

U Velikoj Britaniji koju je ova zimska oluja najviše pogodila, zračni, željeznički i pomorski promet je poremećen zbog jake kiše i udara vjetra većih od 130 km/h. U Velikoj Britaniji su 92.000 kućanstava ostale bez električne energije a rijeke i potoci su se izlili.

Foto: Jonathan Brady/Press Association/PIXSELL

Met Office je u Aberdaronu, selu na sjeveru Walesa, zabilježio udare vjetra od 150 km/h.

Desetci letova su otkazani ili kasne a British Airways je putnicima koji u nedjelju trebaju putovati ponudio mogućnost odgode leta. I Virgin Atlantic je otkazao nekoliko letova iz Heathrowa, najveće zračne luke u zemlji.

Trajektni promet između Calaisa i Dovera bio je u nedjelju u podne prekinut "do drukčije odluke".

U Galwayju, u Irskoj, u subotu navečer je otkazana svečanost otvorenja Europske prijestolnice kulture 2020. a aviokompanija Aer Lingus upozorila je na moguće kašnjenje i otkazivanje letova.

Zračni promet u Belgiji također je poremećen, otkazano je šezdesetak letova u polasku i u dolasku u bruxellesku zračnu luku.

U Luksemburgu će javne škole u ponedjeljak biti zatvorene zbog upozorenja na iznimno loše vremenske prilike toga dana.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije