Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Žestoki ženski duel HDZ-a i SDP-a: U RTL Direktu se sučelile Sunčana Glavak i Mirela Holy

Verbalni dvoboj o aktualnim temama...
20. svibnja 2020. u 23:15 5 komentara 8339 prikaza
Foto: RTL

U RTL Direktu sučelile su se Sunčana GlavakMirela Holy

Eurozastupnica Sunačan Glavak je izazvala lavinu reakcija nakon što je prije tri dana na konfernciji za medije držala isprintane fotografije Davora Bernardića i Kreše Beljaka i rekla kako su zgodni, ali da građani razmisle jesu li to osobe koje bi trebale voditi Hrvatsku. Beljak joj je odgovorio putem Facebooka i objavio novu profilnu sliku uz koju je napisao "Jedna za Sunčicu Glavak". 

S Beljakom i Bernardićem pak u koaliciji Restart surađivati će Mirela Holy, koju je šef SDP-a pitao hoće li biti na listi, kao što je bila i na euroizborima, ali detalje još nisu dogovorili. Sa SDP-om je raskrstila u doba kad je predsjednik bio Zoran Milanović, ali vratila se kad ju je pozvao Davor Bernardić.

Na početku je Mojmira Pastorčić pitala Sunčanu Glavak je li joj žao da je Bernardića i Beljaka nazvala zgodnima.

Mojmira Pastorčić nakon pet godina Pukla ljubav! Mojmira Pastorčić više ne ljubi kolegu s RTL-a

"Zapravo sam željela ukazati da su to ljudi koji nemaju kredibilitet za funkcije koje žele obnašati. Željeli smo ukazati na ono što čini razliku među političara, onih koji su lideri", kazala je Glavak.

Mirela Holy se suradnji sa SDP-om vratila baš na poziv Bernardića.

"Ja bih rekla da su bile dosta velike kritike na Bernardića. Ako gledate na rezultate zadnjih par izbora, ja bih rekla da Bernardić dosta dobro upravlja ovim procesima", jasno će Holy. 

Ipak, Bernardić je bio sklon gafovima, neprimjerenim izjavama...

"Ja mislim da je nešto naučio na greškama. Naučio je da ako misli biti predsjednik stranke mora surađivati i s onima koji nisu za njega", naglasila je Holy.

Bernardić, Plenković, Beljak HDZ: 'Bernardić optužuje Beljaka da laže, zamislimo da oni vode Hrvatsku'

Tu se uključila i Glavak:

"Ona je jednako tako kritizirala Bernardića. Govorila je da nema kapacitet. SDP u srazu s HDZ-om nema političku perspektivu. U protekle tri godine su sumanuto rušili Vladu, ništa konkretno se nije iznjedrilo", kazala je Glavak.

Potom je Holy odgovorila:

"Ja stojim i danas iza onoga što sam rekla tada. Pametni ljude uče ne greškama, ja miklim da je Bernardić naučio iz grešaka. Hvala Sunčani što radi PR SDP-u", kazala je Holy, a Glavak odmah odgovorila:

"Pozitivan PR je bolji. To će raditi HDZ, na pozitivnim stvarima i rezultatima Vlade", naglasila je Glavak.

Na pitanje misli li da HDZ ima vjetar u leđa nakon korona krize, Glavak je odgovorila:

"Korona kriza nije bilo vrijeme za nikakav PR. Ono što vam mogu reći, komunikacijski procesi i kako je Vlada postavila procese, ušli su u EP u rezoluciju o Covidu-19. Kada postavite jasne temelje, kad struka sve vodi, onda imate dobru sliku, jednu od najboljih u svijetu", naglasila je.

Mirela Holy PRIJEDLOG ZAKONA Mirela Holy: SDP-ovu lex cannabisu protive se samo političari na kokainu i alkoholu

Potom su rekle svoje mišljenje o (ne)radu nedjeljom:

"Ni da ni ne. Treba radnike platiti adekvatno za ono što rade. Kada bi bili plaćeni više, onda bi dosta njih bilo zainteresirano", rekla je Holy.

Glavak je istaknula:

"Moje osobno mišljenje da bi rad nedjeljom trebalo zabraniti. To je za raspravu. Ne govorimo i o djelatnostima koji su u pogonu i nedjeljom - mediji, liječnici, policija. U brojnim zemljama EU se nedjeljom uopće ne radi", poručila je Glavak.

Na pitanje misle li da će u ovoj kampanji jedna od najvažnijih tema biti okoliš i klima, kažu: 

"Što se tiče SDP-a definitivno. Za druge ne vjerujem", jasno će Mirela Holy.

PBZ DONACIJA PBZ pomaže žrtvama potresa i oboljelima od koronavirusa: Donirali su gotovo pet milijuna kuna

Sunčana Glavak je poručila:

"Apsolutno. Green deal nije samo briga o okolišu, to je šira priča. Naš se program radi i sve ono što nas očekuje u budućnosti promišlja i HDZ", kazala je Glavak. 

Na pitanje treba li smanjivati broj županija i ministarstva, odgovaraju:

"Što se tiče ministarstava, predsjednik Vlade je već o tome pričao. Županije su određene u granicama. O općinama se može i mora razgovarati, neke konture su već tu. Ići ćemo na slično smanjenje. Županije i gradovi ostaju", kazala je Glavak.

Holy je potom rekla:

"Te dvije reforme su dvije ključne reforme bez kojih nije moguća pozitivna promjena. Bez reforme javne uprave, u kvalitativnom dijelu i smanjenje broja jedinica lokalne samouprave. Da se vrati na razinu prije nego smo bili neovisni. I naravmno broj regija", kazala je na kraju Mirela Holy. 

KBC Rijeka
u riječkom KBC-u
Nakon vijesti da im nerođeno dijete neće preživjeti, mladi par 'u povjerenju' dobio neobičnu preporuku
UHVATI BIORITAM
Koji kronotip posjedujete? Upoznajte se s ovim unutarnjim satom koji trebate slušati
  • karinmedaje:

    inače da se ova sunčana kandidira za župana svoje županije ili gradonačelnika svojeg grada ne bi dobila više od 5% glasova....

  • sinisa.budimir.18:

    Mirela ova ti moze cipele cistit ! Nije ni blizu tebe !

  • starababa:

    Sunčani bi se moglo smrknuti kada bi država jednako postupila prema onima koji su u mladosti ukrali radio i ovima što su opljačkali državu a nisu odgovarali za to !