Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 69
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
lažna poruka

Žena slijedila upute na poveznici za preuzimanje paketa i ostala bez više stotina eura na računu

Pisanje SMS poruka
Davor Visnjic/PIXSELL
23.01.2024.
u 12:24

Policija savjetuje da građani prije otvaranja takvih poruka dobro provjere identitet pošiljatelja te da ne odgovaraju na poruke koje traže vaš PIN, lozinku za online bankarstvo ili bilo koje druge sigurnosne vjerodajnice.

Pazinska policija dobila je dojavu o lažnoj poruci s logom dostavne tvrtke koju su u nedjelju 21. siječnja na mobilne uređaje dobili 27-godišnji muškarac i njegova partnerica. U toj poruci navedeno je da treba potvrditi podatke za primitak paketa odabirom poveznice koja se nalazi u nastavku poruke. 

Žena je slijedila upute na poveznici te unijela podatke partnerove bankovne kartice i uplatila manji iznos za troškove. Međutim, s kartice je skinut iznos od više stotina eura, priopćila je policija koja utvrđuje okolnosti događaja. Također, upozoravaju građane da dodatno provjere sve zahtjeve koji se odnose na moguća plaćanja ili se od njih traži poduzimanje radnji koje bi mogle rezultirati gubitkom novca. Osim toga, iz policije napominju da je smishing- kombinacija riječi SMS i Phishing oblik prijevare koju prevaranti koriste kako bi dobili pristup osobnim, financijskim ili sigurnosnim podacima putem tekstualnih poruka.

Policija savjetuje da građani prije otvaranja takvih poruka dobro provjere identitet pošiljatelja te da ne odgovaraju na poruke koje traže vaš PIN, lozinku za online bankarstvo ili bilo koje druge sigurnosne vjerodajnice.

POVEZANI ČLANCI:

VIDEO: Teška prometna kod Slavonskog

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije