Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
gaf tjedna

Željko Sačić optužio Novosti za protuhrvatsku propagandu

Zagreb: Nastavak 16. sjednice Hrvatskog sabora
Foto: Robert Anic/PIXSELL
1/3
07.05.2023.
u 14:21

Sačić je Novosti defacto optužio za poticanje terorizma, a zbog čega su postavljanje ograde na trgu gdje je sjedište Vlade RH, Sabora i Ustavnog suda

Saborski zastupnik Željko Sačić iz Hrvatskih suverenista izgleda svugdje vidi neke teorije zavjere pa tako i u medijima. Šačić je naime tjednik Novosti, čiji je nakladnik Srpsko narodno vijeće, a koje se financira iz državnog proračuna, optužio za "širenje protuhrvatske propagande".

- Neću se posebno osvrtati na Novosti, ali mi s 600 ili 700 tisuća eura financiramo protuhrvatsku propagandu, oni se obračunavaju s Republikom Hrvatskom, s našom budućnošću. Pa da li se netko pita kakve to odnose na hrvatskoj strani može ostaviti? Vi nas gurate u stanje frustracije pa se pitate zašto na Markovom trgu stoji ograda - ispalio je Sačić koji je Novosti defacto optužio za poticanje terorizma, a zbog čega su postavljanje ograde na trgu gdje je sjedište Vlade RH, Sabora i Ustavnog suda.

Na taj Sačićev istup reagirao je zastupnik SDSS-a Milorad Pupovac. Nazvao je sramotnim toleriranje govora Sačića u Saboru, smatrajući da je u njemu optužio srpsku manjinu da radi protiv Hrvatske te dodao da "ne zna kada će više doći u sabornicu“. 

- Optuživati srpsku manjinu da radi protiv hrvatske države i to tolerirati ovdje, pred vama gospodine potpredsjedniče Reiner, pred vama kolege zastupnici iz kluba manjina, a da nitko nema potrebu reći da je to opasna rabota, to je sramota. Ne znam kad ću doći više u ovu dvoranu - rekao je Pupovac i napustio sabornicu tijekom rasprave o Izvješću o provođenju Ustavnog zakona o pravima nacionalnih manjina i o utrošku novca iz državnog proračuna za potrebe nacionalnih manjina, za 2021.

VIDEO Obelikse, jesi to ti?! Na Pagu natjecanje u staroj vještini, posebno se istaknuo jedan natjecatelj

Komentara 11

Avatar Ninefinger
Ninefinger
15:47 07.05.2023.

Novosti provode antihrvatsku propagandu, a sve ono što je bilo od kraja 80- tih do konca 90-tih je bila agresija s elementima terorizma, samo ga oni i leftardi, skupa s Milanovićem, zovu "građanski rat." Dakle Sačić ništa krivo nije rekao.. ... A nakon nedavnih događanja u Srbijici, pod šljivom, nadam se da SOA ima otvorene četvore oči, jer ta je "nejač" naoružana od podruma do krova i još pride po grobnicama i kojekuda. A mržnja im je ista i još pojačana frustracijama porazom.

V0
Vlaskoulicanec4.0
18:02 07.05.2023.

A kaj je Sačić krivo rekel?

DU
Deleted user
17:10 07.05.2023.

Ooo, dobro jutro gospon Bohutinski, jel gotov zimski san? Jel' znate u kojoj ste se državi uopće probudili?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije