Naslovnica Vijesti Hrvatska

Željko Sačić okuplja stranke u novu hrvatsku desnicu

Ivan Pernar, vođa prosvjeda ‘fejsbukovaca’, izjavio je da je neobično što mu je Prekršajni sud zabranio i kretanje Trgom bana Jelačića, te da će se na tu odluku žaliti, tvrdeći da nije imao nepristran postupak.
27. veljače 2011. u 15:32 792 komentara 37 prikaza
Željko Sačić
Foto: Ivo Čagalj/Pixsell

Željko Sačić, ratni načelnik Stožera specijalne policije MUP-a i vođa braniteljskih prosvjeda, najavio je okupljanje rascjepkanih desnih stranaka u jedinstvenu, novu hrvatsku desnicu. Sačić je to rekao gostujući u emisiji Nedjeljom u 2, a na pitanje Aleksandra Stankovića kani li ući u HSP.

- Moj je osobni cilj da se stranke na desnici okupe u novu desnicu, da stvorimo novu Hrvatsku. Prva republika je potrošena i trebamo stvoriti drugu - najavio je Sačić.

Na pitanje o sastanku koji je uoči prosvjeda imao s ministrom unutarnjih poslova Tomislavom Karamarkom te bi li podržao Karamarka ako bi se kandidirao za predsjednika HDZ-a Sačić je rekao kako ga nije briga za nečije ambicije te da se sastao s Karamarkom dan prije zagrebačkog skupa na njegov poziv.

- Razgovarali smo o organizaciji prosvjeda, imamo li dovoljno snage da osiguramo skup, o zaštitarima. Rekao sam da mi snage imamo i da očekujemo od policije da odradi svoj posao - rekao je Sačić.

U emisiji je gostovao i Ivan Pernar, vođa prosvjeda ‘fejsbukovaca’, koji je izjavio da je neobično što mu je Prekršajni sud zabranio i kretanje Trgom bana Jelačića, te da će se na tu odluku žaliti, tvrdeći da nije imao nepristran postupak.

Financije
Ja sam PMP
Znate li što je PMP i zašto se u svijetu smatra zlatnim standardom?