Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PREKRŠIO KODEKS

Željko Rogošić podnio ostavku na mjesto glavnog urednika HTV1!

Željko Rogošić
Anto Magzan/PIXSELL
17.05.2013.
u 10:47

Ravnatelj programa Goran Rotim prihvatio je ostavku i na mjesto glavne urednice HTV1 predložio glavnom ravnatelju Gordanu Mrdjen

Željko Rogošić podnio je neopozivu ostavku na mjesto glavnog urednika HTV1, izvijestili su iz HRT-a. Ravnatelj programa Goran Rotim prihvatio je ostavku i na mjesto glavne urednice HTV1 predložio glavnom ravnatelju Gordanu Mrdjen. Tekst Rogošićeve ostavke prenosimo u cijelosti.

"Nakon zaprimljenog mišljenja Etičkog povjerenstva HRT-a, koje je razmatralo u javnosti iskazane, navodno problematične i netočne točke u mojoj profesionalnoj biografiji u postupku kandidature za glavnog urednika HTV 1, ravnatelju Programa HRT-a Goranu Rotimu podnosim svoju neopozivu ostavku na to radno mjesto. Ispričavam se svima zbog nepreciznosti ili nejasnoća u dvjema navedenim formulacijama, ali ostajem pri tome da baš ništa u mojoj 30-godišnjoj profesionalnoj biografiji nije ni lažirano, ni krivotvoreno. Ponosim se svime što sam, i kao autor i kao urednik, tijekom svoje karijere napravio u tiskanim i elektronskim medijima te drugim izdanjima i tako ispunio sve uvjete za kandidaturu za glavnog urednika. Ostavku podnosim zbog siline neetičnog progona i medijske hajke koja se na mene obrušila i izvan i unutar HRT-a, jer mi to onemogućava normalan rad te opterećuje rad kolegija ravnatelja Programa. Ova ostavka nije pobjeda demokracije, nego plod dugotrajne medijske manipulacije i destrukcije, usmjerene, uvjeren sam, na destabilizaciju HRT-a kao javnog servisa. Izražavam svoju punu potporu kolegama u Programu HRT-a, ravnatelju Programa Goranu Rotimu i HRT-u u cjelini.“

>> Ž. Rogošić biografijom prekršio Etički kodeks HRT-a

>> Radman: U 30 godina češće sam bio s Gojan nego s Rogošićem

>> Željko Rogošić: Pod pseudonimima pisao neistine o direktoru Touli

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije