Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 74
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
prisustvovao i premijer

Željko Reiner primio najviše japansko odličje: Moje je zanimanje za Japan krenulo još u gimnaziji

Zagreb: Potpredsjednik Hrvatskoga sabora akademik Željko Reiner primio "Odličje Reda izlazećeg sunca prve klase s lentom"
Foto: Marko Prpic/PIXSELL
1/23
17.04.2023.
u 23:03

Reineru je visoko odličje dodijelio veleposlanik Japana u Republici Hrvatskoj Iso Masato u nazočnosti visokih dužnosnika Republike Hrvatske, predstavnika diplomatskog zbora u Republici Hrvatskoj i drugih uglednih gostiju

Potpredsjednik Hrvatskoga sabora Željko Reiner primio je "Odličje Reda izlazećeg sunca prve klase s lentom". To je najviše japansko odlikovanje koje može primiti strani državljanin, ako nije kralj ili kraljica, a dodjeljuje se za značajan doprinos jačanju bilateralnih odnosa s Japanom te za doprinos stabilnosti i razvitku međunarodne zajednice. Dodjeli je prisustvovao i premijer Andrej Plenković te predsjednik Sabora Gordan Jandroković

"Neopisiva mi je čast i sreća primiti japansko Odličje Reda izlazećeg sunca prve klase s lentom, najviše japansko odlikovanje koje može primiti strani državljanin koje se dodjeljuje za značajan doprinos jačanju bilateralnih odnosa s Japanom. Moje je zanimanje za Japan i poštovanje prema toj zemlji započelo još u gimnazijskim danima kada mi je dobar prijatelj moga oca, poznati matematičar, književnik i promicatelj japanske kulture, akademik Vladimir Devide darovao knjigu prijevoda najpoznatijih haiku pjesnika na hrvatski", napisao je Reiner na svom Facebooku.  

"Moja se sklonost prema Japanu kasnije produbila posjetima Japanu tijekom kojih sam svaki puta otkrio da su, iako geografski vrlo udaljene, naše dvije zemlje i narodi povezani iskrenim prijateljstvom. Mogu samo obećati da ću u budućnosti nastojati i dalje raditi na zbližavanju naše dvije prijateljske zemlje", napisao je. 

 

Ključne riječi

Komentara 6

Avatar nitko i ništa
nitko i ništa
09:45 18.04.2023.

E moji Japanci,da ste malo bolje istražili...

JF
Jure_Francetić
00:39 18.04.2023.

Ne samo vitez, odsad i samuraj Reiner !

ZG
zgkreso
08:03 18.04.2023.

setimo se, kad je putin odlikovao bandica...pomislili smo, sto nije u redu sa predsjednikom rusije....saznali smo....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije