Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
301. OBLJETNICA

Reiner prihvatio pokroviteljstvo Sabora nad Sinjskom alkom

reiner
Foto: Hrvatski sabor
1/6
06.06.2016.
u 17:39

Izaslanstvo Alkarskoga društva Sinj, koje je predvodio predsjednik Društva Stipe Jukić, podsjetilo predsjednika Sabora na prošlogodišnju odluku od 27. svibnja, kada je Hrvatski sabor povukao svoju Odluku o pokroviteljstvu nad 300. obljetnicom čudesne obrane Sinja

Predsjednik Hrvatskoga sabora Željko Reiner primio je danas izaslanstvo Viteškoga alkarskoga društva Sinj te je prihvatio pokroviteljstvo Sabora nad 301. obljetnicom čudesne obrane Sinja, Sinjskom alkom i 300. obljetnicom krunidbe Čudotvorne Gospe Sinjske.

Iz Sabora je priopćeno da je izaslanstvo Alkarskoga društva Sinj, koje je predvodio predsjednik Društva Stipe Jukić, podsjetilo predsjednika Sabora na prošlogodišnju odluku od 27. svibnja, kada je Hrvatski sabor povukao svoju Odluku o pokroviteljstvu nad 300. obljetnicom čudesne obrane Sinja.

Predsjednik Sabora akademik Željko Reiner prihvatio je pokroviteljstvo za ovu godinu nad 301. obljetnicom čudesne obrane Sinja, Sinjske alke i 300. obljetnice krunjenja Gospe Sinjske u ime Hrvatskoga sabora, stoji u priopćenju.

Predstavnike Viteškoga alkarskoga društva iz Sinja primila je i predsjednica Republike Kolinda Grabar-KitarovićUred predsjednice priopćio je da su alkari upoznali predsjednicu i s programom alkarskih svečanosti, koji će kao i prethodnih godina biti iznimno bogat. Predsjednica Grabar-Kitarović kazala je kako će i ove godine pomoći u promidžbi alkarskog natjecanja, stoji u priopćenju.

>> Sabor povukao pokroviteljstvo nad Sinjskom alkom zbog Grabar-Kitarović

>> Miro Bulj: Vratite Gotovininu ploču na Alkarske dvore!

Komentara 2

SS
sokac sa drave
20:50 06.06.2016.

Povijesni podaci osmanlijskog carstva u Istambulu kazu da se u Sin ju nista vojno nije desilo .Turci su Sinj zaobisli jer je tamo vladala epidemija proljeva pa nisu reskirali da se vojska zarazi.U tom kraju ce cudne proslave nastavljaju.Naime u Cavoglavama se nista vojno znacajno nije desilo u domovinskom ratu a oni slave kao Waterlo kao pobjedu nad Napoleonom Bonaparteom.Bas cudan svijet u nasem kamenjaru.

SS
sokac sa drave
20:28 06.06.2016.

Sve imaju u planu za proslavu samo treba novac iz proracuna.U isto vrijeme kazu Vukovaru da nema niti lipe za vodotoranj vi skupljajte milostinju,tombolu vatrogasne zabave i kirvaje.Mozda nesto sakupite.Do kada cete se rugati sa nama,nemate pojma sa kim imate posla.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije