Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 68
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Uoči 300. sinjske alke

Miro Bulj: Vratite Gotovininu ploču na Alkarske dvore!

Miro Bulj
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
05.08.2015.
u 09:34

Ploča je uklonjena jer se tadašnja uprava VAD-a, tvrdi Bulj, htjela dodvoriti Sanaderu, koji je postavio kamen temeljac drugi put

Miro Bulj, bivši član uprave Viteškog alkarskog društva (VAD) i nekadašnji alkarski momak, traži da se na Alkarske dvore vrati spomen-ploča koju je general Ante Gotovina postavio 1999., a skinuta je osam godine poslije. Na ploči piše “Dana 1. kolovoza 1999. u povodu 284. Alke počinju radovi na izgradnji Alkarskih dvora“.

– Meni je zabranjeno sudjelovanje u alkarskoj povorci od 2007. jer sam odbio sudjelovati u ponovljenom postavljanju kamena temeljca tada svemoćnog Ive Sanadera za gradnju Alkarskih dvora, dok je u isto vrijeme skrivena ploča koju je 1999. postavio Gotovina, izaslanik predsjednika Tuđmana. Obilježavamo 300 godina pobjede nad Turcima uz zagovor naše zaštitnice Čudotvorne Gospe Sinjske, i zbog povijesne istine krajnje je vrijeme da se službeno vrati ploča na Alkarske dvore – poziva Bulj, koji ističe da je ploča i uklonjena kako bi se tadašnja uprava VAD-a dodvorila Sanaderu, koji je postavio kamen temeljac drugi put s istim natpisom.

– U to vrijeme general Gotovina nepravedno je bio zatočen u Haagu, a prvog predsjednika dr. Franju Tuđmana nije bilo poželjno spominjati – ističe Bulj, koji smatra da ploču koju je postavio Gotovina treba vratiti na Alkarske dvore.

>> Sabor povukao pokroviteljstvo nad Sinjskom alkom zbog Grabar-Kitarović

>> 300 godina Sinjske alke: Alkari i Ana Rucner u Sinju snimili spot

Komentara 9

SI
Sittingbull
12:09 05.08.2015.

Sanader je prototip pravog kradezeovca. Visok lijep i plav i još dobro priča bajke koje narod želi čuti. Gotovinu je spakovao u Hag i onda radio ovakve gluposti po Sinju. Što reći nego - tipično za zna se koga.

ST
Stormbringer
10:33 05.08.2015.

Petu kolonu čine lopovi, ali i širitelji defetizma, laži i štovatelji agresora.

DH
dalibor.hren
11:18 05.08.2015.

I 300 godina stara alka je ispolitizirana!?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije