Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Smanjena kazna

Željko Kerum zbog afere "vrtići" osuđen na kaznu od 10.000 kuna!

Željko Kerum (1)
Ivana Ivanović/PIXSELL
07.03.2013.
u 15:37

Visoki prekršajni sud cijenio je Kerumovu neosuđivanost i to što posao s Livajom nije realiziran pa nije nastupila veća materijalna šteta za Grad

Splitski gradonačelnik Željko Kerum pravomoćno je osuđen novčanom kaznom od 10.000 kuna jer je 2009. godine posao uređivanja dječjih vrtića u Splitu neposrednom nagodbom dao svom prijatelju Ivici Livaji. Visoki Prekršajni sud smanjio mu je prvotno izrečenu kaznu za 5000 kuna jer posao nije realiziran pa nije nastupila veća materijalna šteta za Grad, a olakotna okolnost je i Kerumova neosuđivanost. Tako je gradonačelnik kažnjen simboličnim iznosom, a Grad Split je Prekršajni sud oslobodio odgovornosti.

Afera "vrtići" izbila je odmah čim je Kerum preuzeo mandat. Posao vrijedan šest milijuna kuna povjerio je svome prijatelju Livaji koji je trebao organizirati drugih 27 izvođača. Kerum se opravdavao hitnošću, ali Državno ga je odvjetništvo prijavilo zbog kršenja Zakona o javnoj nabavi. Prekršajni sud ga je 2010. kaznio iznosom od 15.000 kuna, a Kerum se žalio Visokom trgovačkom sudu kojemu je trebalo dvije i pol godine da presudu potvrdi i umanji Kerumu kaznu.

Riječ je o jedinom postupku protiv Željka Keruma čije je vođenje Grada Splita često bilo predmet zanimanja Državnog odvjetništva. Zanimali su ih poslovi vezani za uređenje Zapadne obale, Spaladium arenu, poništenje natječaja za prodaju gradskog zemljišta, "nestanak" namjenskog novca za sanaciju deponija Karepovac, no nije došlo ni do jednog postupka.

>>Kerum: Hrvatska vlast, i lijeva i desna, prodaje muda pod bubrege

>>Tajkuni u dugovima – propadaju im carstva, ali sebe su zbrinuli

Komentara 1

JA
jamanuša
16:17 07.03.2013.

di je peta kolona na svakom koraku, ne smi se ništa brzo i dobro a kamoli humano napravit

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije