Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 42
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Komentirao iz Splita

Željko Jovanović: Razlog za prosvjed ne postoji

Željko Jovanović, Split
Foto: Tino Jurić/Pixsell
1/6
07.02.2014.
u 15:13

Otkazni rok za granske kolektivne ugovore je tri mjeseca, nije istina da su učitelji bilo što izgubili. Njihova su socijalna prava jednaka kao i prije šest mjeseci, rekao je ministar Željko Jovanović

- Učitelji imaju pravo prosvjedovati: Ja sam održao sastanak sa sve tri sindikalne podružnice u sustavu obrazovanja, Vlada je u četvrtak pokrenula postupak o granskim kolektivnim ugovorima. Naš socijalni dijalog traje, razlog za prosvjed ne postoji. Otkazni rok za granske kolektivne ugovore je tri mjeseca, nije istina da su učitelji bilo što izgubili. Njihova su socijalna prava jednaka kao i prije šest mjeseci – rekao je ministar Željko Jovanović u petak u Splitu gdje je otvorio suvremenu sportsku dvoranu u Obrtno-tehničkoj školi.

Trodijelnu dvoranu površine 2 i pol tisuće metara četvornih koristit će učenici tri srednje škole. Za izgradnju je utrošeno 17 milijuna kuna , od čega je dvije trećine osiguralo Ministarstvo obrazovanja, a trećinu Splitsko-dalmatinska županija. Tom je prigodom Jovanović rekao i kako smatra da Hrvatska zbog uspjeha nogometne reprezentacije i popularnosti nogometa zaslužuje biti domaćinom jedne od skupina za Euro 2020, što bi se pozitivno odrazilo i na turističku sezonu.

- Mi iz Ministarstva i Vlade, na čelu s premijerom, smatramo da je odnos dobivenog i uloženog najbolji u Splitu. Ulaganje u Poljud sigurno bi trebalo podržati – rekao je Jovanović.

>>Jovanović o Strategiji obrazovanja želi konsenzus, no neće ga dobiti

Komentara 7

KA
karlovcankica
15:39 07.02.2014.

Protesti ce poceti..bas kao sto su danas u BiH..politicari u Hrvatskoj..dosta je vaseg lopovuka I laganja narodu!!!

ZD
zdepar
15:36 07.02.2014.

naravno, nemaju ni Bosanci razloga za bunu

Avatar Idler 3
Idler 3
15:48 07.02.2014.

Hvalite me usta moja....a posebno naš "izuzetno uspješni" Plan 21 !!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije