Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 121
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
5 uvjeta

Željko Glasnović objavio što Vlada mora učiniti za njegov glas

željko glasnović
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/2
05.05.2017.
u 15:34

Ovaj popis je odmah u Saboru komentirao bivši ministar branitelja Predrag Matić koji je kazao kako će nas samo prva točka koštati 1,3 milijarde kuna

Saborski zastupnik Željko Glasnović objavio je na Facebooku što HDZ-ova Vlada mora učiniti da bi dobila njegov glas za parlamentarnu većinu.

Objavio je fotografiju popisa pet uvjeta, a koje su potpisali ministar branitelja Tomo Medved, državna tajnica u ministarstvu vanjskih i europskih poslova Zdravka Bušić, premijer Andrej Plenković te sam Željko Glasnović.

On tako traži da se što žurnije isplate zaostaci pripadnicima HVO-a od Ministarstva rada i mirovinskog sustava te da se Zakon o hrvatskim braniteljima stavi u proceduru Vlade RH i potom u Hrvatski Sabor.

Treća točka na popisu je da se što hitnije sazove plenarna sjednica po pitanju Hrvata u Bosni i Hercegovini kojom se treba ukinuti nepotrebna birokracija, ažurira popis svih Hrvata izvan domovine te ubrza postupak dobivanja državljanstva za hrvatske građane u dijaspori. Četvrta točka je rješavanje problema dvostrukog oporezivanja inozemnih mirovina, a u petoj točki traži izradu akcijskog plana za uključivanje gospodarstvenika iz dijaspore u donošenje zakona u tu svrhu.

Ovaj popis je odmah u Saboru komentirao bivši ministar branitelja Predrag Matić koji je kazao kako će nas samo prva točka koštati 1,3 milijarde kuna

Komentara 61

EX
Exar89
17:16 05.05.2017.

Da nastavimo u revijalnom tonu: uvjet broj 6 trebao bi biti promjena imena države u Republika Braniteljska.

JB
JOKI_BROKI
16:26 05.05.2017.

nema predaje sinovi pobjede

Avatar Uvik svojom glavom
Uvik svojom glavom
18:35 05.05.2017.

Nitko osim Hrvata i građana RH koji žive u Hrvatskoj ne smije imati pravo glasa za Sabor. Nemam ništa protiv da dijaspora bira svoje predstavnike pri ministarstvu koji brine o dijaspori. Kakve posljedice od loših odluka predstavnika dijaspore imaju oni koji žive u Torontu, Mostaru ili Preth-u. Nikakve ! Isto tako manjine ne smiju birati vladu. Oni predstavnike mogu imati pri tijelima vlasti ali ne da biraju vladu jer iskustva pokazuju da biraju na osnovi ucijena i cicanja proračuna od koje isključivo manjine imaju interes. Podržavam ja manjine da me krivo ne shvate ali dragi moji kandidirajte se po istim uvjetima kao i svi i ako dobijete dovoljan broj glasova sudjelujte u odlučivanju. Svoja prava nek imaju dapače, ali ne na ovaj način !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije