Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 52
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sakupljali potpise

Glasnović napao Holy: Možda ste vi doktorirali ljubavne navike afričke voćne muhe

Centar za edukaciju, savjetovanje i istraživanje traži ratifikaciju Istanbulske konvencije
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/2
Autori: Hina, Vecernji list
24.11.2017.
u 12:22

Željko Glasnović nije se htio potpisati za ratifikaciju Istanbulske konvencije već je napao prosvjednike

Ispred Sabora jutros je održan prosvjed u povodu Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama, a kojim civilne udruge, aktivisti i političari zahtijevaju od saborskih zastupnika i Vlade ratifikaciju Konvencije Vijeća Europe za sprečavanje i borbu protiv nasilja nad ženama i nasilja u obitelji do kraja ove saborske sjednice.

Organizatori su ispred Sabora postavili plakat kojim zastupnici mogu dati potpis za ratifikaciju konvencije, no saborski zastupnik Željko Glasnović umjesto potpisa kolegama političarima i ostalima okupljenima je održao prodiku.

– Gdje su bili ovi stari ljudi, to nećete snimiti, to ćete cenzurirati... Gdje ste bili kad su hrvatski politički zatvorenici bili davljeni, seksualno zlostavljani, prisilno hranjeni, kada su dobivali četiri godine jer su čitali novine? Gdje ste bili kada su homoseksualci mučeni u ruskim zatvorima elektrošokovima itd. Kada su dobivali pet godina teške robije u Rumunjskoj? Gdje ste onda bili? – upitao je Glasnović, na što ga je Mirela Holy upitala znači li to da podržava nasilje nad ženama.

– Nemojte se glupirati mlada damo, vi nemate pojma – rekao joj Je Glasnović.

– Aha, ja sam doktorirala na feminizmu – odgovorila mu je Holy.

– Možda ste vi doktorirali ljubavne navike afričke voćne muhe, ja sam deset godina bio u pravosudnom sustavu i vidio sam više zlostavljanih žena nego što ćete vi ikada vidjeti – rekao joj je Glasnović, na što mu je ona odgovorila da zbog toga sada neće potpisati konvenciju.

– Ma ne, nema veze o tome, ima drugih zakona da se to zaštiti, pa vi nemate sustava u kojem vam ga ne vode bivši. O tome govorite? Cijeli sustav su glave iz bivšeg sustava – sekretari narodne obrane, bivša partija, Ozna i tako dalje – nabrajao je Glasnović, na što mu je Holy rekla kako se Istanbulska konvencija ne bavi time nego ljudskim pravima.

– Gdje ste bili kada su prisilno hranili i zlostavljali u Zenici, gdje ste onda bili? – upitao je Glasnović Holy, no ona mu je kazala kako tada nije bila rođena.

Tezno, najveća grobnica u Sloveniji kod Maribora zakopava se, tamo je zakopano 20 tisuća hrvatskih vojnika i civila, (...) ljude su ubijali od zore do sumraka, gradi se tvornica (...), nitko o tome nije pisnuo u ovom Saboru – rekao je Glasnović.

– Bojim se za ovu državu, za ovaj narod kojem je izbrisana kolektivna memorija – ustvrdio je zastupnik i kolegama poručio: – Vi ste krivi, mi smo krivi i vas će povijest zato držati odgovornima.

Ustvrdio je i kako je jednom HDZ-ovcu govorio da se u Kanadi gradi spomenik žrtvama komunizma, da za pet tisuća kuna može svoje ime uklesati, a da ga je on "gledao kao majmun ručni sat, ništa nije shvatio". – Bojim se za ovu državu – ponovio je.

Glasnović koji je problematizirao stanje u hrvatskoj prosvjeti, odnosno njene programe, rekao je: –Tko kreira školske programe? Bloger Krule i baba Vanga!"

Također je upozorio da Hrvatska, za razliku od niza zemalja, nije osnovala institut za povijesno sjećanje.

Centar za edukaciju, savjetovanje i istraživanje traži ratifikaciju Istanbulske konvencije
1/16

Komentara 244

DU
Deleted user
12:45 24.11.2017.

Tko kreira školske programe? Perverznjaci tipa tih koji su te dočekali, koji nemaju svoju djecu, svoje brakove, ništa svoje pa bi tuđu djecu i zabadali nos u tuđe stvari, duplicirali zakone - zakonom na zakon stvorili pravni kaos.

Avatar Jana
Jana
12:52 24.11.2017.

Dali je Holly išla i kod Lalovca? Dali je on potpisao?

Avatar nisam_robot
nisam_robot
12:56 24.11.2017.

Bravo Glasnovic, strah i trepet Orjunasa i Cetnika. Nema kod njega os-nes trta-mrta. Zivio nam!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije