Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KRITIZIRAO PRAVOSUĐE

Glasnović u Saboru: 'Ja bih njega strijeljao. Nažalost, nemamo još takvu državu'

Željko Glasnović
Luka Stanzl/PIXSELL
22.09.2017.
u 11:51

Glasnović smatra da lustracija mora početi od pravosuđa, a stanje je opisao ispričavši vic: "Nedavno je u Zagrebu održana konvencija poštenih sudaca, obojica su se pojavila."

Nezavisni zastupnik Željko Glasnović ustvrdio je u saborskoj raspravi da u hrvatskom pravosuđu vlada kaos, a zakoni su nedorečeni i ne provose se, zbog čega je zaželio da može "strijeljati jednog suca zbog nerada", ali to ne može jer "još nemamo takvu državu".

"Meni se hvalio jedan 'crveni Kmer', sudac u bivšem sustavu, da nije riješio nijedan slučaj u svom mandatu u bivšoj državi. Prijatelju, ja bih njega strijeljao, ali nažalost, ne možemo. Još nemamo takvu državu", rekao je Glasnović.

Divlji zapad

Glasnović tvrdi da u Kanadi, gdje je radio 10 godina u pravosudnoj policiji, sudovi rade dan i noć, dok u Hrvatskoj nitko ne mjeri uspješnost rada sudaca. "Ovdje nikom ništa... Neki suci imaju dva riješena slučaja, ovi drugi stotinu", rekao je. 

Zbog stanja u pravosuđu, koje je opisao kao "divlji zapad", trpe strateške investicije i ulaganja, a Glasnović rješenje vidi u profesionalizaciji vojske i policije, ali i lustraciji u pravosuđu.

O stanju u pravosuđu ispričao je i vic. "Nedavno je u Zagrebu održana konferencija poštenih sudaca Hrvatske. Obadvojica su se pojavila", kazao je Glasnović.

Komentara 293

KA
kajinx
13:02 22.09.2017.

Ovi bolesnici, sa svojim maloumnim komentarima, uopće nisu razumjeli o čemu je riječ: LUSTRACIJA!!!

NA
navijala
13:52 22.09.2017.

Sad se vidi tko cita Vecernji. K o m u nj a r e. Ako se alegoricki izrazio i to im smeta,a podrzavaju onu bitangu o kojoj je on govorio. Jer je iz njihovih redova,dzabalebaros.

BU
bubimirka44
12:30 22.09.2017.

istina uvjek boli pogotovo novinare iz komunizma

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije