Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 99
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Mito za prostor

Željki Marković 18 mjeseci zatvora

željka marković
Foto: Goran Kovačić/PIXSELL
1/3
23.12.2013.
u 17:30

Ž. Marković primila je od inspektorice novčanik i narukvicu za uslugu

Željka Marković, suspendirana ravnateljica Direkcije za poslovne prostore riječke gradske uprave, nekadašnja suradnica gradonačelnika Vojka Obersnela i njegova prethodnika, danas ministra financija Slaka Linića, nepravomoćno je u ponedjeljak na Županijskom sudu u Rijeci osuđena na jedinstvenu kaznu zatvora od godinu i šest mjeseci, a Biserka Gregorović, bivša inspektorica u Državnom inspektoratu u Rijeci na jedinstvenu kaznu zatvora od godinu dana.

Obje su, smatra Sudsko vijeće kojim je predsjedala sutkinja Jesenka Kovačić, zlouporabile položaj i ovlasti i svoju službu, te primile, odnosno dale mito Gregorović dojavljujući obrtnicima kontrole svojih kolega koje je "umrežila", a Marković namještanjem natječaja za poslovne prostore u slučaju kćeri B. Gregorović i slikara Klasa Grdića za što je od oboje primila darove, od inspektorice novčanik i narukvicu, a od slikara dvije slike.

No, Ž. Marković oduzet će se kao imovinska korist stečena kaznenim djelom samo te dvije slike jer je sud odbio zahtjev Uskoka da joj se trajno oduzme i 50 drugih zaplijenjenih slika smatrajući da su stečene na nezakonit način. Sud je ocijenio da je u postupku dokazana legalnost nabave tih umjetničkih slika , no u tom dijelu može se očekivati žalba Uskoka.

Na po pet mjeseci zatvora zbog primanja mita, srebrne ogrlice i zlatnog lančića s privjeskom, također oduzetih, osuđeni su inspektori Marko Gašperov i Bojan Kuprešanin, službenica u Inspektoratu Nevia Mišćak osuđena je na šest mjeseci zatvora jer je zlouporabila službu prosljeđujući inspektorici podatke o nadzorima, a Grdić na šest mjeseci zbog davanja mita Marković. Inspektorima, službenici i slikaru izrečena kazna zatvora zamijenit će se radom za opće dobro u trajanju od 50 radnih dana.

Komentara 1

GO
golub
17:56 23.12.2013.

Koliko ovakvih inspektora ima ali su zaštičeni sa drž. inspektoratom.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije