Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 29
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NE SMATRA SE KRIVIM

Želi na inauguraciju: Nakon kritika iz SAD-a Dodik stigao u Sarajevo tražiti vizu

Milorad Dodik
Foto: Dejan Moconja/PIXSELL
1/6
27.12.2016.
u 15:33

"Kao čovjek koji predstavlja RS, smatram da je politika koju vodim bila usmjerena ka poštivanju slova Daytonskog sporazuma i od toga nismo odustali"

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik pojavio se u utorak u američkom veleposlanstvu u Sarajevu kako bi zatražio "običnu" vizu za putovanje u SAD, a to je učinio nakon što je ranije ustvrdio kako su mu ondje uskratili diplomatsku vizu koju je očekivao.

Dodik je došao podnijeti zahtjev za vizu kako bi mogao putovati u Washington 20. siječnja gdje planira nazočiti jednom od prijama koji se tog dana održavaju u povodu inauguracije novoizabranog američkog predsjednika Donalda Trumpa.

Ranije u utorak američko veleposlanstvo je posebnim priopćenjem potvrdilo kako je SAD zabrinut Dodikovim ponašanjem i njegovim osporavanjem Daytonskog sporazuma te kako zbog toga "procjenjuju moguće posljedice (po Dodika) sukladno američkim zakonima" dok očekuju da Tužiteljstvo BiH nastavi njegovo procesuiranje zbog održavanja protuustavnog rujanskog referenduma o danu RS.

Komentirajući tu izjavu, Dodik je novinarima u Istočnom Sarajevu prije odlaska u američko veleposlanstvo izjavio kako se ne smatra krivim za ono za što ga Amerikanci optužuju.

– Kao čovjek koji predstavlja RS, smatram da je politika koju vodim bila usmjerena ka poštivanju slova Daytonskog sporazuma i od toga nismo odustali – kazao je Dodik izražavajući uvjerenje kako će željenu vizu ipak dobiti.

Zbog podnošenja molbe za američku vizu Dodik je prvi put nakon gotovo pola godine došao u Sarajevo, no prije toga je navratio u veleposlanstvo Rusije kako bi se ondje upisao u knjigu žalosti otvorenu zbog nesreće ruskog zrakoplova u kojoj  je poginuo i zbor ruske vojske. N kratko se tom prigodom susreo i s ruskim veleposlanikom Peterom Ivancovim.

Prije toga Dodik je mjesecima zaobilazio Sarajevo tvrdeći kako se ondje osjeća nesigurno, a s takvim je obrazloženjem odbio doći i na saslušanje u Tužiteljstvo BiH.

>> Američko veleposlanstvo opominje: Zabrinuti smo zbog Milorada Dodika

Ključne riječi

Komentara 16

Avatar Peterančan
Peterančan
16:00 27.12.2016.

Stvarno VL već "dugo" nije objavil ništ o svojim idolima srbekima. Očekuje se novi članak o nikoličima u narednih 7-8 minuta. Jel se već ne gadite sami sebi?

Avatar k.h.9
k.h.9
17:35 27.12.2016.

Kad bi mu stavili brčić izgledao bi kao .itler

DA
dangebandi
21:00 27.12.2016.

Ovaj nije da ga se zove na feštu u birtiju, a kamoli na išta više od toga

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije