Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 142
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
intervju za bild

Zelenski otvorio dušu: Ne mogu više ni plakati, mrzim Rusiju, a jedan državnik me zgrozio

Ukrainian President Volodymyr Zelenskiy speaks during a news conference in Kyiv
Foto: Ukrainian Presidential Press Ser
1/3
09.04.2022.
u 11:23

U Rusiji nijedna druga sila nema moć zaustaviti ovaj rat. Putin jedini odlučuje kada će se ovaj rat završiti - naglasio je Zelenski i rekao da se ne može sjetiti kad se zadnji put dobro spavao

Samo nekoliko sati nakon strašnog raketnog napada na željezničku stanicu u ukrajinskom gradu Kramatorsku, u kojem je poginulo najmanje 50 civila, Volodimir Zelenski dao je veliki intervju za njemački Bild.

- Ne mogu više plakati, ja više ne plačem - odgovorio je na pitanje novinara plače li još uvijek kada dođe do pokolja poput ovog u Kramatorsku, Buči, nakon stotina i stotina mrtvih.

Predsjednik je rekao da osjeća mržnju prema Rusiji, prema ruskim vojnicima.

- Kad vidim ove slike pred očima. Ubijena djeca bez nogu, bez ruku. To je ljutnja, to je strašno - rekao je i otkrio da u takvim trenutcima misli na svoju djecu.

Na pitanje postoje li popisi Rusa za ubijanje, Zelenski kaže da on ne zna zato, ali vidio je kako pucaju u civile i čuo za takve popise u velikim gradovima poute Hersona.

Kada ga je novinar upitao što je najgore što je čuo u posljednjih nekoliko dana, Bild piše da je jedan šef europske vlade tražio ood Zelenskog da mu dokaže da zločini u Buči nisu inscenirani. Zelenski nije želio otkriti tko je to, ali rekao mu je ustvrdio je više puta da želi dokaze.

U intervjuu je još otkrio da neke zemlje smatra suodgovornima, poput Njemačke jer su protiv embarga na naftu i plin.

- Njemačka nas nije podržala oružjem. Njemačka je otvoreno rekla da nećemo biti članica NATO-a. Ali ako ostanemo iskreni: njemačka se retorika promijenila. Njemačka je konzervativna i hladna, ali sada se sve pokrenulo - kazao je Zelenski koji smatra da Ukrajina nema izbora nego sjesti za pregovarački stol pa i sa samim Putinom.

- U Rusiji nijedna druga sila nema moć zaustaviti ovaj rat. On jedini odlučuje kada će se ovaj rat završiti - naglasio je Zelenski i rekao da se ne može sjetiti kad se zadnji put dobro spavao.

VIDEO U raketnom napadu na željezničku postaju u Kramatorsku poginulo 50 civila

Komentara 82

IV
ivokroate
14:44 09.04.2022.

Slava Ukrajini,glory for Ukraine!!!

DU
Deleted user
13:51 09.04.2022.

I kada se sve završi Ukrajinski predsjednik će dobiti Nobelovu nagradu a Putin optuženičku klupu kao ubojica civila

MI
Miko33
11:55 09.04.2022.

Ukrajina može biti ponosna na ovakvog predsjednika. Slava Ukrajini i ukrajinskom narodu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije