Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UŽIVO: RAT U EUROPI
Povratak na članak

SAD u Ukrajinu šalje dalekometne raketne sustave; Rusi optužuju Amerikance za pojavu majmunskih boginja

Službeni Berlin se nada da će razgovori o novom krugu sankcija uskoro biti dovršeni, no to neće biti tema na summitu čelnika EU sljedećeg tjedna, rekao je jedan njemački dužnosnik u srijedu.

Komentari 188

Avatar drug Joža
drug Joža
16:51 27.05.2022.

Rusija kukavički napada, Ukrajinci se junački povlače i to će biti i narednih dana, dok ne zauzmu cijelu regiju Donbasa i vjerojatno će tu stati crta fronte do nekog mirovnog sporazuma kao što je u Cipru, Koreji...svatko će ostati na svojoj strani razdvajanja, mine, rovovi, bodljikava žica i to je to. Tko će nakon toga Ruse izbaciti iz Donbasa i Krima?!? Tko?

VL
Avatar cuvarkuca
cuvarkuca
19:20 28.05.2022.

"SAD u Ukrajinu šalje dalekometne raketne sustave" - ovo neće dobro završiti po Ukrajinu.

VL
DU
Deleted user
19:33 27.05.2022.

"Dužnosnik Ureda glavnog tužitelja samoproglašene Narodne Republike Donjeck (DNR) Viktor Gavrilov kaže da je kriminalistička istraga "dovršena" i s obzirom na to da je RAT u tijeku optuženi bi mogli dobiti smrtnu kaznu" Ovo znači da nad optuženima NEĆE biti izvršena smrtna kazna obzirom da nikakav RAT nije u tijeku nego "SPECIJALNA VOJNA AKCIJA". Nema ratnog stanja znači da nema prijekih sudova i nema smrtnih kazni.

VL
Avatar nekakav
nekakav
07:26 28.05.2022.

Nema te blokade medija i političkih izjava koje mogu sakriti bijednu situaciju, da rusi sa 150.000 vojnika pobjeđuju ukrajinskih 700.000. Tih par milijun puta ponavljanih snimaka kako ukrajinci pogađaju ruski avion, tenk, samo govori o jadu kroz koji prolaze. A najgore što se sami ukrajinci ne žele boriti protiv rusa, tu je ta slatka ruska pobjeda. Ovih dana zaporoška i hersonska oblast prelaze na pozivni 007, rusija. Lugansk, donjeck i krim već jesu. Neki spominju tužbe protiv rusije zbog uništavanja tvornica. Nek nađu sud koji će to rješavati, srbi, iračani, sirijci, jedva čekaju da se neki sud proglasi nadležnim, jer su njima ti saveznici sve razprili, pa bi bilo zgodno odštetu dobiti. Za sad ni jedan se sud nije usudio uzeti predmet. Otimanje imovine? Što je srbija izgubila na kosovu? Ukrajina misli da ne bude? Rusi če taj presedan iskorištavati do besvijesti. A mi razmislimo zašto.

VL
V0
Vlaskoulicanec3.0
13:17 28.05.2022.

I inače pišete o svemu što se u Austriji događa. Zakaj onda ne pišete kako su 4 hrabra Ukrajinca iz dva terenca, svaki vrijednosti od više od 80.000 eura, premlatili taksista u Beču usred bijela dana i nitko se nijee usudio ništa napraviti. I austrijski mediji većinom šute o tom incidentu. Da nema videa na društvenim mrežama, nitko za to vjerojatne bi ni saznao! Slava Ukrajini!

VL
HR
Hrvoje5
18:12 27.05.2022.

truss je u pravu,jer ljudsko imperijalističko smeće poput nje i njenih gazda se niti ne može osjećati sigurno,a morati će polizati i sve što su do sad hm,istovarili

VL
BI
billynik
18:00 27.05.2022.

Ovi Ukrajinci sa svojim zahtjevima prelaze svaku mjeru, što bi se bitno dogodilo da se zaustavi plin, pa Rusi su se već dobrim dijelom okrenuli Aziji i opet će zarađivati na svom energentu a Europa, pogotovo Njemačke firme će biti na koljenima. S druge strane dobili su toliko najmodernijeg oružja i pomoći a ne mogu zadržati ni ono što su držali. Pada grad za gradom, jedino što su oni osvojili su mjesta iz kojih su se Rusi povukli.

VL
VI
vidum
16:36 28.05.2022.

Uvijek je netko drugi ratovao za američke interese. Sad su to nesretni Ukrajinci.

VL
LE
LeonardoGoldman
01:14 28.05.2022.

SAD je za svaku uspostavu mira u svijetu koristio oruzje. Tako su smirili i Japan.

VL
AT
atlantisind
16:15 27.05.2022.

Ajde ako imate hrabrosti pa osudite Izrael za genocid nad Palestincima i za ubistvo novinarke.Nemate vi m... za to,prodane duse.

VL
TO
tobija
08:58 27.05.2022.

Koliko god se to nekima ne sviđa, Ameri su još uvijek vladari situacije. Kao majstori igre oslabit će Europu do boli, naplatiti Rusiji sve što ih ide, a Ukrajinci su ionako u cijeloj priči samo korisni idioti, koga briga zaa njih (ili nas). Upravo čitam da za US državnog tajnika glavni izvor opasnosti za svjetski poredak nije Rusija, nego Kina. Kaj se stranačkih jugenda tiče, bez 30 minusa u vuru vremena bum se osećal zakinut :) cheers lads!

VL
TO
tomzag
08:18 27.05.2022.

Otkako je Victoria Nuland simbolično podijelila kolače na Majdanu 2014. sve je otišlo u sunovrat.

VL
RA
razvaljuje
16:06 27.05.2022.

Zanimljivo, Rusa je 5 puta manje od ukrajinaca, a oni i dalje napreduju i to na svim frontovima, kako je to moguce a na TV stalno govore kako ukrajinci napreduju i da uskoro ulaze u Moskvu.

VL
IP
info_punkt
18:57 27.05.2022.

nema tu nikakvo "ako". A sigurni nećete biti ni ovako ni onako, to je bar jasno.

VL
SE
serđo12
19:00 27.05.2022.

Ako Putin pobijedi Slaveni će biti malo više poštivani od Austrije do Amerike ! Naši radnici i sportaši imat će bolji rejting !

VL
Avatar todorke
todorke
15:46 27.05.2022.

Katolički biskup u Velikoj Britaniji Ričard Vilijamson izrazio je podršku specijalnoj vojnoj operaciji Rusije u Ukrajini i nazvao Rusiju poslednjom preprekom na putu jedinstvenom svetskom poretku. „Među šefovima država je samo jedan istupio protiv sila zla. To nije ni Boris Džonson u Engleskoj, ni Makron u Francuskoj, ni Dragi u Italiji. To je Vladimir Putin. Možda on nije anđeo, niti svetac, ali je ipak razuman i veoma hrabar čovek. I kao lider Rusije on ima mogućnost da stane na putu jedinstvenog svetskog poretka“, rekao je biskup Vilijamson. Po mišljenju biskupa, „Rusi se bore u Ukrajini, ali ne da unište Ukrajinu“. U vezi s tim, Vilijamson je podsetio na reči Putina: denacifikacija i demilitarizacija Ukrajine. „Ali glupa Evropa sluša naređenja SAD i njihove pokušaje da se slomi Rusija“, istakao je katolički biskup. Vilijamson smatra da je sledeći mamac kriminalaca koji vladaju svetom – stvaranje veštačke gladi i pozvao Evropljane da stvaraju zalihe hrane, dok se još može kupiti. „Izmislili su trik sa kovidom, izmislili su trik sa Ukrajinom koja je provocira Rusiju od 2014. godine. Rusija je morala da se brani. Pravi agresor nije onaj koji nam se čini. Američki agenti već nekoliko godina provociraju Rusiju iz Ukrajine“ rekao je on. Istovremeno, on se požalio da je za mnoge Amerikance, koji su uglavnom bili hrišćani, prava religija sada politika, a „mnogi od njih iz patriotizma žele da unište Rusiju, pošto je Rusija poslednja prepreka jedinstvenom svetskom poretku“.

VL
SS
sokac sa drave
21:12 27.05.2022.

Ukrajina ima vise od cetrdeset milijuna stanovnika i pitanje je koliko milijuna vojnika mogu oni ustrojiti.Ovo sada je sica ili su mozda pobjegli glavom bez obzira.

VL
Avatar ZLO
ZLO
15:30 27.05.2022.

Nema tu više povratka. Rubikon je pređen. Ukraina prestaje biti država u sadašnjim granicama. Samo je pitanje gdje su nove granice.

VL
FO
fortinaf
19:36 27.05.2022.

To se treba ovako napraviti ako se već radi: S jedne strane naredio Lukašenku da po cijeloj južnoj granici spusti vojnike kao način odvraćanja snaga iz Kijeva dalje od grada, sa druge strane napraviti juriš iz smjera Sumya prema Kijevu... iznenaditi ih i dočekati nespremne, a prije svega uzeti svu moguću avijaciju i bombardirati strateške pozicije... Ništa lakše... samo ako se izvede pravilno... Ovo je objektivno racionalno vojno razmatranje...

VL
DU
Deleted user
16:53 27.05.2022.

Čiji to "stfučnjaci" daju te ocjene? To nije istina. Tamo gdje je ukrajinska vojska u nemogućnosti odupiranja invaziji smještena po civilnim objektima gradova i sela, jasno je da će Rusi ići s brutalnim uništavanjem naselja i infrastrukture. O tome smoo već u par navrata komentirali, neki ljudi nikako ne mogu shvatiti da ako se vojska skloni u vrtić ili ambulantu, da to postaju regularni vojni ciljevi protivničke strane u ratu. Liman recimo nije puno pretrpio, jer se ukrajinska vojska na vrijeme povukla iz tog grada. U Sjeverodonjecku je drukčije, oni su imali priliku povući se isto kao i oni u Lisičansku. Ta prilika je davno prošla. Drugu neće dobiti. Opkoljeni su. Lisičansk je pred zauzimanjem, a Sjeverodonjeck će biti za nekoliko dana.

VL
« 1 2 3 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.