Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ekološka akcija

Zeleni pojas i Plava vreća zajedno za okoliš!

Zeleni pojas i Plava vreća zajedno za okoliš!
Foto: INA
1/14
14.05.2018.
u 10:53

Projekt Plava vreća provodi se od 2015. godine, a ove godine održava se uz podršku Ininog programa Zeleni pojas – natječaja za sufinanciranje projekata u području zaštite okoliša i prirode.

Radi jačanja kolektivne društvene svijesti o važnosti očuvanja okoliša u našim lokalnim zajednicama i poticanja građana na veći angažman, Inin program Zeleni pojas i projekt Udruge Obala naših otoka Plava vreća udružili su snage!

Projekt Plava vreća provodi se od 2015. godine, a ove godine održava se uz podršku Inina programa Zeleni pojas – natječaja za sufinanciranje projekata u području zaštite okoliša i prirode.

Početak suradnje obilježen je 9. svibnja ekološkom akcijom sakupljanja naplavnog smeća koje je more izbacilo na otoku Plavniku. U akciji je sudjelovalo više od 30 članova INA Kluba volontera te pjevač Damir Kedžo, blogeri Domagoj Sever (na Instagramu @domagojsever) i Jasminka Đaković (@putopis), učenici iz krčke Osnovne škole Frana Krste Frankopana, štićenici Centra za rehabilitaciju Rijeka i predstavnici udruge Obala naših unuka s partnerima.

Foto: INA

PLAVE VREĆE PRONAĐITE NA ININIM MARINSKIM POSTAJAMA

Od 1. lipnja 2018. na svim Ininim marinskim postajama bit će dostupne „plave vreće“ za prikupljanje otpada i one će se besplatno dijeliti kupcima goriva. Plave vreće proizvod su hrvatskih proizvođača, a pakiranje vreća u kartonske omote s detaljnim uputama za korištenje povjereno je štićenicima Centra za rehabilitaciju Rijeka u sklopu radne terapije. S pomoću „plavih vreća“ prikupite sve što je more izbacilo na obalu i snimite ili fotografirajte svoj ekološki podvig te objavite na svojim društvenim mrežama i tako sudjelujte u natječaju kroz koji će Udruga Obala naših otoka najoriginalnije objave prigodno nagraditi. Više o pravilima kreativnog natječaja doznajte na www.bluebag.eco/hr.

Foto: INA

PRIJAVE ZA ZELENI POJAS JOŠ SU UVIJEK OTVORENE

INA petu godinu zaredom provodi projekt Zeleni pojas kojim potiče organizacije i lokalne zajednice da se dodatno okrenu prirodi i spoznaju važnost očuvanja i zaštite prirodnih resursa. Kroz Zeleni pojas sufinanciraju se ekološki projekti poput pošumljavanja, uređenja zelenih površina, čišćenja podmorja, priobalja, jezera i rijeka, pošumljavanja opožarenih područja, edukacija o ekologiji te drugih aktivnosti u području održivog razvoja koje osmišljavaju, prijavljuju te na kraju i provode organizacije civilnog društva, javne obrazovne ustanove, dobrovoljna vatrogasna društva te parkovi prirode.

Prirodni okoliš u kojem živimo osigurava nam ostvarenje životnih potreba, no naše potrebe, životne navike i interesi neprestano rastu, a priroda ih ne može neposredno zadovoljiti. Također, priroda nam pruža ograničene resurse te im je nužna čovjekova zaštita, jer ugrožavanje prirode nije samo umanjivanje ljepote nekog krajolika, nego i izravna prijetnja samom životu. Ako i vi imate „zelenu ideju“ i želite pridonijeti očuvanju Lijepe naše, prijaviti se možete do 27. svibnja putem Inine internetske stranice www.ina.hr/zelenipojas.

Sadržaj omogućila INA

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije