Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 175
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ekološka akcija

Staza sv. Ciprijana uređena uz Inin Zeleni pojas!

Staza sv. Ciprijana uređena uz Inin Zeleni pojas!
Foto: INA
1/4
03.05.2018.
u 12:07

Ovaj projekt je jedan od odabranih za provedbu u sklopu Zelenog pojasa u 2017. godini, a u realizaciji je sudjelovalo oko 20 organizacija i 150 volontera

Prošli četvrtak, 26. travnja, u Gatima se održala velika ekološka akcija “Očistimo zajedno stazu sv. Ciprijana” u organizaciji Hrvatske gorske službe spašavanja stanice Split. Akciju je podržala i INA kroz projekt Zeleni pojas, koji se provodi s ciljem sufinanciranja ekoloških projekata koje osmišljavaju, prijavljuju te na kraju i provode organizacije civilnog društva, javne obrazovne ustanove, dobrovoljna vatrogasna društva te parkovi prirode.

Ovaj projekt je jedan od odabranih za provedbu u sklopu Zelenog pojasa u 2017. godini, a u realizaciji je sudjelovalo oko 20 organizacija i 150 volontera, među kojima su bili i članovi INA Kluba volontera. U akciji je prikupljeno preko 70 m3 otpada koji je odvezen na legalno odlagalište, a Hrvatska gorska služba spašavanja stanice Split u planu ima i postaviti informativnu oznaku upozorenja na samoj lokaciji, održati edukacije o podizanju svijesti o razvrstavanju, prikupljanju i odlaganju otpada te održati izložbu fotografija sa ekološke akcije.

Foto: INA

Naši poznati bloggeri Domagoj Sever i Jasminka Đaković koji već godinama istražuju ljepote Hrvatske prepoznali su važnost Ininog Zelenog pojasa i sudjelovali u ovoj akciji, a pridružit će se i volonterima u nadolazećoj ekološkoj akciji u Splitu. Njihov rad možete pratiti na Instagram profilima @domagojsever i @putopis.

Natječaj Zeleni pojas INA provodi petu godinu zaredom te tako potiče organizacije i lokalne zajednice da se dodatno okrenu prirodi i spoznaju važnost očuvanja i zaštite prirodnih resursa. Ako i vi imate „zelenu ideju“ i želite pridonijeti očuvanju Lijepe naše, prijaviti se možete do 27. svibnja putem Inine internetske stranice www.ina.hr/zelenipojas.

Sadržaj omogućila INA

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije