Naslovnica Vijesti Hrvatska

'Zdravstvenim odgojem u škole se uvodi homoseksualna propaganda'

Djecu se podučava da je homoseksualni čin jednako prirodan kao i heteroseksualni, kaže Ladislav Ilčić
02. studenoga 2012. u 12:03 125 komentara 69 prikaza
grozd,ladislav ilčić (1)
Foto: Tomislav Miletić/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/5

Glas roditelja za djecu (GROZD) prozvao je danas Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa da je kroz zdravstveni odgoj u školu uveo homoseksualnu propagandu. Ladislav Ilčić iz GROZD-a naglasio je da se oni zalažu za zdravstveni odgoj u školama te da se ne protive ostalim dijelovima programa, ali ih smeta dio o spolnosti. U dva tjedna, kazao je Ilčić, zvalo ih je više od tisuću roditelja.

– Podučava ih se da je homoseksualni čin jednako vrijedan i prirodan kao i heteroseksualni. Čak su i homoseksualne udruge priznale da ovom dijelu programa nije mjesto u zdravstvenom već u građanskom odgoju – kazao je Ilčić. Protivi se da se učenike podučava da, bez obzira na spol, mogu odabrati neki drugi rod te da se preporučuje da djevojčica kaže: "Ja sam muškarac s vaginom".

>> O masturbaciji u petom razredu, u sedmom o homoseksualnosti

– Takav je pristup protivan pedagoškim standardima. Nesigurnost u spolnom identitetu dio je homoseksualnosti, a teme o razlici spola i roda nalaze se već u 4. razredu osnovne škole – kazala je Marija Ćurlin. Ilčić tvrdi da nije istina da je program moralno neutralan jer se nameće svjetonazor.

– Savjet kako reagirati ako se dijete samozadovoljava je "to je odlično, ali radi u svojoj sobi". Aleksandar Štulhofer zadužen za spolni dio programa kaže da spolni odnos nema značenje – argumentira Ilčić napominjući kako je autor preporučene literature za zdravstveni odgoj Amir Hodžić, organizator konferencije europskih transvestita i transseksualaca koja je održana u Zagrebu. Roditelji okupljeni u GROZD-u žele da ministarstvo roditeljima da mogućnost izbora programa jer po Ustavu imaju pravo odlučiti kako će odgojiti svoju djecu. Ministarstvo pitaju hoće li i dalje biti protiv uvođenja i drugog programa nakon što se velik dio roditelja izjasni protiv postojećeg.

>> 'Ne bojim se zatvora, homoseksualnost je bolest'

CCC
Must have
Proljetni komadi u kojima ćete izgledati stajliš, a za njih ne morate potrošiti pravo bogatstvo

A1 izdvaja za Vas

  • apropos:

    a šta očekivati od ove vlasti? Kakvi oni, takvo i obrazovanje. Nared'lo, i šta'š.

  • Oger:

    "Ilčić tvrdi da nije istina da je program moralno neutralan jer se nameće svjetonazor." Blago nam kraj tako sveobuhvatno "naobrazenih, ucenih i informiranih" individua.

  • Aartur:

    To je pravo školstvo - prvi sat homosekualni odgoj, drugi sat vjeronauk. Pa neka dijete samo procijeni tko bolje ispire mozak. Sljedeći korak je ukidanje matematike, fizike i kemije jer je preteško i samo zbunjuje djecu.