Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 137
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
25 studenata

Zdravka Bušić dovela Salezijansku mladež u Europski parlament

zdravka busic, mladi
''
24.10.2013.
u 15:02

Bušić je omogućila grupi od 25 studenata put u Bruxelles i Strasbourg, kako bi ih upoznala s radom Europskog parlamenta

Zastupnica u Europskom parlamentu Zdravka Bušić omogućila je grupi od 25 studenata put u Bruxelles i Strasbourg, kako bi ih upoznala s radom Europskog parlamenta i općenito s načinom rada Europske unije. Salezijanskoj mladeži je preko programa Posjetitelji omogućila četverodnevni posjet Europskom parlamentu, i to u Bruxellesu i Strasbourgu. Tako je 25 studenata, volontera i članova Salezijanske mladeži iz cijele Hrvatske u ponedjeljak, 21.ožujka, stiglo letom iz Zadra u Bruxelles. 

Utorak je bio rezerviran za upoznavanje s Europskim parlamentom i drugim institucijama Europske unije u Bruxellesu, te sa znamenitostima grada. Tako je mladima između ostaloga bilo omogućeno dvosatno predavanje o načinu rada europske administracije. Srijeda je bila rezervirana za Strasbourg. Tu su posjetitelji zastupnice Bušić imali priliku prisustvovati plenarnom zasjedanju Europskog parlamenta, družiti se s njom i vidjeti kako izgleda jedan radni dan europskog zastupnika. Također, upoznali su se i s ostalim zastupnicima HDZ-a u Europskom parlamentu, Ivanom Maletić, Andrejem Plenkovićem, Dubravkom Šuicom i Davorom Ivom Stierom.

- Mladi nisu dovoljno upoznati s Europskom unijom, te im je način rada njenih institucija često apstraktan. Gospođa Zdravka Bušić omogućila nam je uvid u njihov rad. Sama činjenica da smo posjetili i Bruxelles i Strasbourg daje potpuniju sliku nama mladima. Ovaj posjet će nam sigurno biti motivacija za još predanijim radom, jer ipak sve ovisi o trudu pojedinca - istaknula je Antonija Ledenko, nacionalna predstavnica pokreta Salezijanske mladeži za hrvatsku provinciju.

>>Sudjeluj na Piculinom natječaju i osvoji put u Strasbourg!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije