Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Problemi

Zbog više kvarova nuklearka Krško proradit će tek sljedeći tjedan

Ida Novak Jerle (1)
Foto: Marina Borovac
1/3
25.03.2011.
u 11:05

Stručnjaci su otkrili i probleme na sustavu za brtvljenje električnog generatora, motora reaktorske crpke, turbinskih ležajeva i ležaja te predgrijavanje vode, javlja 24ur.com

Nisu se ostvarile najave Ide Novak Jerele iz službe za odnose s javnošću NE Krško koja nam je kazala da će u noći s četvrtka na petak elektrana biti sinkronizirana na visokonaponsku mrežu. Ostala je u "vrućem pogonu", a po najnovijem priopćenju u pogonu će biti tek sljedeći tjedan.

Odgoda je uslijedila jer je, kako je priopćeno, podrobnim pregledom stanja opreme nakon automatskog zaustavljanja u srijedu, zbog greške u 380-kilovoltnom rasklopnom postrojenju, utvrđeno nekoliko odstupanja na uljnom sustavu za brtvljenje električnog generatora, uljnom sustavu motora reaktorske crpke, uljnom sustavu turbinskih ležajeva i na sustavu za pregrijavanje sekundarne napojne vode.

"Za otklanjanje utvrđenih odstupanja potrebno je dodatno vrijeme, zbog čega je zasad povratak elektrane u pogon odgođen za sljedeći tjedan", navodi se u priopćenju službe za odnose s javnošću NE Krško.

Opasnosti za ljude i okoliš nema, a nema ni problema s opskrbom struje.

U HEP-u ističu da opskrba strujom nije ugrožena te da svi sustavi rade bez problema.

Komentara 25

LA
las35vegas
12:00 25.03.2011.

ovo krntiju treba odmah zatvorit, bit ce 100 puta jeftinije nego das e dogodi kakovo sranje, kaj ce onda evakuirat 1 milijun ljudi-kuda???????????????

OB
-obrisani-
12:02 25.03.2011.

Zalit u beton. Kad zvijer poludi...nitko ju nece moc zaustavit.

Avatar jwayne
jwayne
11:41 25.03.2011.

Ma sve je super osim ta četiri kvara + kvar dalekovoda ... dakle nema čak niti 6 kvarova. Ako se uzme da lažu, situacija nije baš sjajna :( Ako i Hrvatska i Slovenije mogu trenutno bez Krškog, onda mogu ii inače. Ugasit, ohladiti i zatvoriti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije