Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 44
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
incident na poljudu

Zbog ustaških pokliča privedena trojica navijača

poljud torcida
Foto: Ivana Ivanovic/PIXSELL
28.11.2013.
u 19:26

Trojica su navijača prekršajno obrađena u kriminalističkoj istrazi koja se nastavlja, kažu u splitskoj policiji

Zbog incidenta na prošlotjednoj utakmici Hrvatske lige između Hajduka i Osijeka, kad je cijeli Poljud odzvanjao povicima “za dom spremni” i “ajmo, ustaše”, privedena su tri Hajdukova navijača. Zbog tih povika protiv Hajduka je disciplinski sudac Udruženja prvoligaša pokrenuo postupak i sigurno je da će splitski klub biti kažnjen.

– U sklopu krim-istraživanja trojica navijača prekršajno su obrađena. Krim-istraživanje se nastavlja – potvrdili su nam u splitskoj policiji.

Očito su privedeni oni za koje je uz pomoć kamera utvrđeno da su među prvima započeli s uzvicima. Teško je vjerovati da će policija prekršajno prijaviti tisuće onih koji su bili na utakmici, a poveli su se za povicima sa sjeverne tribine na kojoj su smješteni najžešći Hajdukovi navijači. Informacije koje su nam stigle iz navijačkih redova kažu da nema masovnijih policijskih akcija spram njih i nisu posebno uzbuđeni zbog svega.

Sve je ovo uvertira uoči velikog derbija između Dinama i Hajduka koji se igra u nedjelju. Bit će to utakmica s najvećim policijskim mjerama u posljednje vrijeme. Naime, Torcida i BBB sklopili su pakt o nenapadanju, jedni drugima kupuju ulaznice za utakmice kako bi ismijali akcijski plan za suzbijanje nasilja u sportu. Prvotni navijački plan bio je da se Torcida smjesti na zapadu, BBB na istoku, ali to je omeo Dinamo.

Naime, šefovi Dinama donijeli su odluku da na zapad mogu ući samo oni s članskim iskaznicama kluba iz Maksimira.

Komentara 3

AT
Attak
07:44 29.11.2013.

Split ima srce , Poljud ima dušu !

AT
Attak
07:49 29.11.2013.

Da se kažnjava hrvatstvo poznato nam je to vise od 60-tak god. Jovanovicu morati ćeš prijaviti cilu Hrvatsku "manjini"

BA
Black Angels
08:39 29.11.2013.

opet ista prica,,,tko je sta rekao kako je disao ,,,niposto se ne smije nista reci,, a sve manje disati hrvatski zrak,,,,sada ce uvesti u hrvatski rijecnik i ono,,,bre,,,,latinicu ce izbaciti,,,jer cemo morati svi pisati cirilicu,,,sve skolske knjige ce biti na cirilici vec je drug jovanovic poslao u srbiju knjige na razmatranje,,,i oni,,,ce tamo odobriti ili ne kako ce biti u hr,,,stoga bre,,,drugovi,,,se zanimaju sta ce tko reci disati pricati umjesto da rade ono za sto su debelo placeni,,,,neznam da li su uopce svijesni,,,,mislim na nazalost vladajuce neznam da li su svijesni sta rade,,,,i da li su svijesni da nikada vise nece sjesti u fotelje u koje su ionako prevarom dosli...nikada vise,,,

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije