Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ugledali se na joea

Hajduku samo bod, Torcida skandirala: Ajmo ustaše

Hajduk Osijek
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
1/10
24.11.2013.
u 20:57

Osijek ostaje Hajduku ovosezonska "crna mačka", u prvom dijelu svladao je bijele s 1:0, a sada je u Poljudu uspio izboriti neodlučeno.

Neće Hajduk dočekati derbi s Dinamom s prve pozicije, na svom travnjaku nije uspio pobijediti Osijek, koji je ovosezonska "crna mačka" bijelih. Na kraju je ostalo 1:1 (1:1), Hajduk je izgubio dva boda u utrci s Dinamom i Rijekom. Osijek, koji muku muči u skupljanju bodova Hajduku je ove sezone "otkinuo" pet bodova. Treneri se mijenjaju, kada je Osijek pobijedio trener je bio Davor Rupnik, sada je dva boda uzeo Ivica Kulešević.

Bijeli su došli u vodstvo krasnim pogotkom Avdije Vršajevića u 23. minuti, odlično ga je uposlio Anđelković, ali kratko je trajala radost Splićana. Već u 31. minuti bilo je 1:1, Josip Barišić povukao je kontru, othrvao se Anđelkoviću, uposlio Šoršu, pratio akciju i na kraju pogodio Hajdukovu mrežu.

Iluridze razočarao

Pokušavali su Splićani svim silama do pobjede, ali nije to bio dan Tudorove momčadi.

- Razočaran sam rezultatom. Zaslužili smo pobijediti, imali smo dosta prigoda, ali nogomet je takav. Umjesto da bude 3:0 na kraju je 1:1. U prvom dijelu bilo je puno bolje, u drugom nismo uspjeli probiti bunker. Pojavile su se boljke iz prošlosti, nemamo igrača, koji može napraviti razliku. Ma, onaj tko ne zabije, tko ne iskoristi prigode i ne pobjeđuje. Nije to bila naša neka lepršava predstava, bilo je dovoljno za pobjedu, ali nismo uspjeli. Sad se okrećemo Dinamu, nastojat ćemo biti pravi za derbi - kazao je Tudor.

Pokušao je promjenama dignuti ritam, ali nije bilo injekcije s klupe. Gruzijac Giorgi Iluridze loše je odigrao.

- Ne želim svaljivati krivnju na igrače, ali u svakoj momčadi na svijetu zna se tko treba raditi razliku i donositi bodove. A oni koji to ne odnose moraju biti svjesni svoje odgovornosti - rekao je Igor Tudor.

Nekoliko odličnih prigoda skinuo je vratar Mikulić, ali ostaje dojam da to nije bio onaj Hajduk, koji je oduševljavao u posljednjim utakmicama. Nedostajalo je tečnosti u igri, previše igrača bilo je bezopasno. Osijek se branio u dva zida oko kojeg su Hajdukovi igrači neučinkovito kružili.

- Znali smo što nas čeka, Hajduk je u odličnoj formi. Nije bilo ugodno doći u Poljud pred derbi, ali smo dobro analizirali igru Hajduka i uspjeli smo u ciljevima. Borimo se za ostanak, tražimo bodove spasa bez obzira igrali u Poljudu ili Maksimiru. Hajduk je bio dominantan i sigurno će ove sezone biti konkurentan u utrci za prvo mjesto - kazao je Kulešević.

"Za dom spremni"

Inače, na Poljudu se okupilo respektabilnih desetak tisuća gledatelja, a veliki dio njih uključio se u aktualni trenutak hrvatskog nogometa. Tako se u 26. minuti sa sjevera začulo "za dom", dok je istočna tribina otpozdravljala je "spremni", a čulo se i "ajmo ustaše".

>> Brbić: Dinamo i Rijeka ne smiju igrati na proljeće, regularnost lige je narušena

Ključne riječi

Komentara 17

GS
gogy.sveznadar
21:24 24.11.2013.

Sigurno su poplave na Splitskoj rivi i to sto Hajdukovi nogometasi nisu imali gumene cizme presudilo. Jadan Tudor-nije se jos oglasio jer nemoze se vise sjetiti kog bi okrivio.

NO
Nordik
21:03 24.11.2013.

Ja misli da će Tudor brzo naći krivca. Naravno negdje daleko od njega, suci, odgoda Dinamove utakmice ili tu negdje.

Avatar mohito
mohito
21:27 24.11.2013.

mislim da treba ponistit ovu utakmicu zbog toga sta je osijek igral na 273% sto utakmicu cini ocigledno neregularnom i treba je ili ponovit ili registrirat 3:0 za hajduk - a tak treba i svaku tekmu u kojoj hajdukovi protivnici uzmu bodove, jer to se vise ne moze tolerirat ovakva urota i neregularnost…dodatni je problem sta je bebek htio sudit penal za hajduk, ali hajdukovci nisu uspjeli uc u kazneni prostor, a bilo mu je ipak frka sudit penal za faul napravljen daleko od gola - makar vidjet cemo, mozda brbic zatrazi da se zbog regularnosti od sad svaki faul nad hajdukovim igracima sudi kao penal bez obzira gdje je napravljen - to bi bilo regularno…dosta je te vise te neregularnosti….

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije