Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Policajcu 5 godina zatvora

Zbog svjedoka pustio bradu i obrijao kosu

Tomislav Skukan
Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL
1/5
02.10.2015.
u 20:00

Tomislav Skukan je kockao pa je trebao novac da vrati dugove. Zadnjih 16.000 kuna podmirio je njegov otac dok je Skukan bio u pritvoru

Počeo sam kockati puno prije nego što sam postao policajac. Upao sam u dugove, u tu sam se situaciju doveo sam i radio stvari koje su izvan svake pameti. Žao mi je i iskreno se kajem zbog dodatne boli koju sam prouzrokovao onima koje sam okrao. Iskreno mi je žao i zbog boli i sramote koju sam nanio svojoj obitelji – rekao je Tomislav Skukan, karlovački policajac, u završnoj riječi, pognute glave i tihim glasom, ali hladnog i smirenog pogleda kojim je pratio i izjave svjedoka na suđenju u kojem mu se sudilo za devet krađa ove i lanjske godine, u kućama čije su obitelji bile na sahranama.

Kazao je da je neke dugove podmirivao sam jer je novca imao, a i roditelji su mu davali novac. Dodao je i da je njegov preostali kockarski dug od 16.000 kuna, dok je on bio u pritvoru, podmirio njegov otac. Smireno, bez vidljivih emocija, saslušao je i suca Leona Kovačića koji ga je nepravomoćno jučer na Općinskom sudu u Karlovcu osudio na ukupno pet godina zatvora za pet provala i tri provale u pokušaju.

Skukan je na početku suđenja priznao tri provale, no zadnji dan suđenja priznao je i četvrtu.

– Skukan je krađe izveo prilično drsko. Koristio je to što su mu kao policajcu bili dostupni resursi kojima je mogao saznati adrese, vlasnike i brojeve telefona kuća koje je kasnije pljačkao.

Izlisti poziva dokazuju da je zvao fiksne telefone neposredno prije sprovoda kako bi se uvjerio da su kuće prazne. Nosio je i policijsku značku u pljačke kako bi se osigurao u slučaju da ga zateknu ukućani. Svjestan svojih djela, a kako bi se zaštitio od svjedoka, dok je boravio u zatvoru promijenio je izgled, obrijao glavu i pustio bradu, no svjedok ga je ipak prepoznao – pojasnila je Zagorka Kosanović, zamjenica općinskog državnog odvjetnika.

Na račune četiriju obitelji mora vratiti ukraden novac, ukupno 33.400 kuna, u državni proračun mora uplatiti 10.270 kuna, a mora platiti i troškove suđenja u ukupnom iznosu od 2450 kuna.

>> Svjedokova nepokretna majka vidjela provalnika u kući

>> Policajac priznao samo krađe pri kojima je bilo svjedoka

>> Posrnuli policajac starcima u Vojniću otimao je janjce

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije