Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tomislav Skukan

Policajac priznao samo krađe pri kojima je bilo svjedoka

Tomislav Skukan
Foto: Kristina Štedul Fabac/PIXSELL
1/4
09.09.2015.
u 16:15

Ponuđeno mu je da prizna svih devet krađa te dobije tri godine zatvora, dok bi, ako mu se dokažu sve krađe, mogao dobiti znatno veću kaznu

Tomislav Skukan, 30-godišnji karlovački policajac kojeg državno odvjetništvo sumnjiči da je počinio devet kaznenih djela teške pljačke od lipnja lani do travnja ove godine i zaradio više od 100.000 kuna, jučer je na karlovačkom Općinskom sudu odbio nagodbu odvjetništva. Ponuđeno mu je da prizna svih devet krađa te dobije tri godine zatvora, dok bi, ako mu se dokažu sve krađe, mogao dobiti znatno veću kaznu; od šest mjeseci do pet godina po krađi.

No, Skukan priznaje tri krađe u kojima su ga zatekli svjedoci ili policija koja ga je uhvatila u zasjedi u pokušaju pljačke obitelji u Hrnetiću. Skukan tvrdi da ostale krađe nije počinio, a njegova obrana smatra kako će to moći dokazati, s obzirom na to da ga s tih šest pljački povezuju telefonski pozivi koje je upućivao na adrese kuća koje bi kasnije bile metom pljačke. U tri kaznena djela koja je priznao,okoristio se tek za 7.700 kuna, koliko je ukrao u travnju u jednoj kući u Karlovcu. U Hrnetiću nije uspio ukrasti ništa, kao ni na Stativama gdje je u kući zatekao nepokretnu staricu, koja jedina nije mogla na sahranu kao ostatak obitelji. Najviše, čak 95.000 kuna navodno je lani u lipnju ukrao Gordani Vidnjević u Mekušju, u naselju u kojem i on živi, ali tu krađu ne priznaje.

– Zamijetili smo da se u zadnjih godinu dana redaju pljačke obiteljskih kuća čiji su ukućani na sahranama i to na karlovačkom i dugoreškom području. Da bi počinitelj svih krađa, jer rađene su po istom uzorku, mogao biti Tomislav Skukan, naveo nas je slučaj pljačke jedne obitelji u Belajskim Poljicama. Pljačkaš je ušao u kuću u kojoj je bio muškarac, a ostali ukućani na sahrani. Muškarac je provalnika vidio, ali je on pobjegao, no svjedok je zapisao registarsku oznaku automobila. Ispostavilo se da je to automobil kojim se koristi Tomislav, a u vlasništvu je njegove majke. Da je provalnik bio baš Skukan, potvrdili su nam poslije članovi te obitelji jer je pokušao opljačkati kuću pokraj kuće vlastite bake s majčine strane. Nakon toga smo zatražili ispise svih njegovih poziva sa svih telefona i vidjeli obrazac; neposredno prije pljačke zvao je na fiksni broj obitelji ili susjeda onih koji bi kasnije bili pokradeni – ispričao je na sudu svjedok Robert Brozinić iz Odjela općeg kriminaliteta PU karlovačke koji je s kolegom Josipom Barićem, voditeljem Odjela, istraživao slučaj i svjedočio na sudu.

Temeljem toga, policija mu je postavila i zasjedu u Hrnetiću gdje su ga zatekli na katu obiteljske kuće, s fantomkom na glavi i rukavicama. Iako se tada u krađu dovezao u civilu i osobnim automobilom, imao je kod sebe službenu značku i pištolj.

>> Posrnuli policajac starcima u Vojniću otimao je janjce

Komentara 1

VJ
vjerovnik
16:37 09.09.2015.

ništa novoga, policajci i kriminalci se dobro poznaju i još bolje surađuju, a kao što vidimo nekad se radi o istim ljhdima, nažalost to isto vrijedi i za inspektore, suce, političare, odvjetnike... pravilo je, što si više u hijerarhiji to si veči smrad

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije