Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 100
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tomislav Karamarko

'Zbog silovanja zakona i Ostojić i Milanović trebali bi dati ostavku'

tomsilav karamarko
Foto: Marija Lovrenc/VLM
21.12.2013.
u 11:08

Vlada je već po četvrti, peti put u sukobu s Ustavnim sudom, smatra Karamarko.

Konačno je vrijeme da se Vlada zapita treba li otići, ako ne zbog onog što su učinili s gospodarstvom, onda zbog latentnog sukoba sa zakonom, poručio je u subotu u Virovitici predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko.

HDZ u Virovitici održava sjednicu Predsjedništva i Središnjeg odbora stranke, a prije početka sjednice Karamarko je odgovarao na novinarska pitanja.

- Nakon takvog gafa nepoznavanja i silovanja zakona, a vezano uz propisivanje radne obveze liječnicima, ne samo ministar Rajko Ostojić nego i premijer Zoran Milanović trebali bi dati ostavku. Vlada je već po četvrti, peti put u sukobu s Ustavnim sudom - smatra Karamarko.

Prvi čovjek HDZ-a demantirao je mogućnost koalicije s ljevicom, dodajući da je izjava izvučena iz konteksta u kojem se paralela povlačila s velikom njemačkom koalicijom.

- Glavni urednik tih novina poigrao s nečime što smo rekli – objasnio je Karamarko i dodao da bi u budućnosti, u ''futurističkom smislu“, koalicija s ljevicom bila moguća samo kada bi hrvatska ljevica bila zrela, domoljubna i prava socijaldemokratska ljevica. - Ali za ovakvu hrvatsku ljevicu, za koju ne znamo je li socijaldemokracija ili jugonostalgija, a prije da je jugonostalgija, ne dolazi u obzir. Govorim o SDP- u. Nikakva koalicija ne dolazi u obzir – naglasio je Karamarko.

Procijenio je ispravnim potez HDSSB-ovaca koji su u posljednji tren povukli suglasnost za ustavne promjene i istaknuo da bi u protivnom ušli u izdaju vitalnih hrvatskih interesa. Komentirao je i najavljenu prezentaciju rada HNS-ovih ministara. - Mislim da bi taj njihov zbor trebao trajati negdje između 60 do 70 sekundi jer njihov rad je ravan nuli, što se vidi po rezultatima nakon dvije godine – rekao je Karamarko koji je istaknuo da smatra kako će Vlada iza svog rada ostaviti zgarište hrvatskog gospodarstva i da su prijevremeni izbori nužni.

- Ako je svima nama do kolektivnog mazohizma, pa trpimo ih još dvije godine. No mi ćemo svakako predlagati da se prijevremeni izbori održe kad i izbori s Europski parlament, 25. svibnja. Mislim da bi to bilo primjereno – istaknuo je T. Karamarko.

 

Komentara 24

Avatar žič
žič
11:35 21.12.2013.

bi oni dali ostavku da nije tak velika plaća i da nemaju takve privilegije na raćun građana ove napačene države....

Avatar smokeonthewater
smokeonthewater
11:45 21.12.2013.

... zbog "silovanja" građana a posebno svjetonazorskog nasilja trebali bi crveni nestati zauvijek sa domovinske političke scene ... no to ne ovisi o njima već nama ... strava ...

Avatar Carrera
Carrera
12:27 21.12.2013.

ostojić i milanović bi trebali dati ostavku ne samo radi silovanja zakona, već prvenstveno radi lošeg vođenja države. sad je nažalost već sasvim jasno da ovim načinom vođenja države mi tonemo sve dublje u krizu i da ova vlada nema ni znanja niti sposobnosti da nas izvuče iz ove teške situacije. prijevremeni izbori su jedino rješenje, sad i ja to polako shvaćam.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije