Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Učenici ugroženi

FOTO Zbog pukotina evakuirane škole u Hrvatskoj Kostajnici

Hrvatska Kostajnica: Zbog pukotina na zidovima evakuirane su osnovna i srednja škola
Foto: Edina Zuko/PIXSELL
1/10
15.03.2018.
u 16:30

Pukotine su uočene i na zidovima jedne susjedne kuće

Nakon što su u zgradi uočene pukotine danas iza 11 sati prekinuta je nastava u Osnovnoj i srednjoj školi u Hrvatskoj Kostajnici koje su smještene u istom kompleksu.

Učenici su pušteni kućama uz objašnjenje kako geodeti i statičari trebaju obaviti pregled zgrade. Naime, na objektu postoje pukotine otprije no uočene su i nove te se treba utvrditi sigurnost objekta. Do zaključenja broja nisu poznati rezultati pregleda kao ni kada će nastava ponovo početi. Škola je smještena na nekoć močvarnom području, a po riječima stanovnika okolnih kuća manja klizišta su proteklih godina bila u krugu od par stotina metara.

Hrvatska Kostajnica: Zbog pukotina na zidovima evakuirane su osnovna i srednja škola
1/11

I dalje se sanira mjesto velikog klizišta koje je u utorak uništilo sedam kuća, a još nekoliko ih oštetilo. Kako doznajemo članovi HGSS-a su u ruševinama pronašli žive dvije ovce i dva janjeta te ih izvukli na sigurno. Riječ je o dijelu stada Semira Orlića za koje se mislio da su nestali pod klizištem.

Lešine preostalih ovaca bit će izvučene danas.

Hrvatska Kostajnica: Zbog pukotina na zidovima evakuirane su osnovna i srednja škola
1/18

Komentara 3

KR
krakatau
14:42 15.03.2018.

Ma pukotine su uočene duž cijele hebene države koja se raspada i truli već cijela dva desetljeća samo nitko ne reagira...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije