Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 133
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
epidemiološka obrada

Još su tri škole na širem splitskom području čitave razrede stavile u samoizolaciju

Obnovljena i drograđena škola u Velikom Trojstvu nedaleko Bjelovara
Foto: Damir Spehar/PIXSELL
10.09.2020.
u 14:29

Prema podacima lokalnih stožera, mjere samoizolacije izdane su za dva razreda u Buzetu te jedan razred u Splitu. Pozitivna je i odgajateljica u  Dječjem vrtiću ''Karlovac'' – objekt Novi Centar

U Hrvatskoj je danas zabilježen 291 novi slučaj zaraze virusom SARS-CoV-2 te je broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj ukupno 2567.
Prema podacima lokalnih stožera, mjere samoizolacije izdane su za dva razreda u Buzetu te jedan razred u Splitu. Pozitivna je i odgajateljica u  Dječjem vrtiću Karlovac – objekt Novi Centar. I u Zagrebu su dva razreda u samoizolaciji, a virus se pojavio u tri dječja vrtića.

Još su tri škole na širem splitskom području čitave razrede stavile u samoizolaciju. Zbog pojave simptoma koronavirusa kod učenika, preventivno su razredi u Osnovnoj školi Mejaši, MIOC-u te u Osnovnoj školi Don Lovre Katić u Solinu stavljeni u samoizolaciju.

Rezultati testova se čekaju, još uvijek nije potvrđena zaraza koronavirusom, ali se pojavila sumnja da su učenici zaraženi pa je njihovim razredima preventivno određena mjera samoizolacije, potvrdio je za N1 Tomislav Đonlić, pročelnik za obrazovanje Splitsko-dalmatinske županije.

Iz Zagrebačke županije u protekla 24 sata došlo je do ulaska virusa u dječji vrtić u Jastrebarskom (pozitivna djelatnica), dječji vrtić u Velikoj Gorici (pozitivna djelatnica). Epidemiološka obrada je u tijeku.

"U dvije osnovne škole zabilježili smo dva pozitivna učenika i to su obiteljski kontakti. Ravnatelji su promptno obaviješteni te su dva razreda stavljena u samoizolaciju zajedno s nastavnicima. U tri dječja vrtića na području Grada Zagreba zabilježene su osobe pozitivne na COVID,  i to u dva vrtića odgajateljice, a u jednom dijete. Sve tri grupe stavljene su u mjere samoizolacije", kazali su na presici Stožera Grada Zagreba.

Mjere samoizolacije zbog COVID-19 pozitivnih učenika određene su za dva razreda i izloženo nastavno osoblje iz Buzeta (Osnovna škola „V. Gržalja“ Buzet i Srednja škola Buzet). U tijeku je provođenje protuepidemijskih mjera i dekontaminacija prostora, priopćili su iz Stožera.

Čekaju se rezultati testa na koronavirus za učenicu IV. razreda splitske II. gimnazije. Ako test bude pozitivan, svi učenici ostat će u samoizolaciji. – Radi se o učenici IV. razreda gimnazije. Ako nalaz učenice bude pozitivan, razred ide u izolaciju 14 dana, a ako bude negativan, učenici će ići ponovno u školu – rekao je za N1 Tomislav Đonlić, pročelnik za obrazovanje u Splitsko-dalmatinskoj županiji.

Danas je Stožer civilne zaštite grada Karlovca obavijestio javnost kako je u Dječjem vrtiću Karlovac – objekt Novi Centar, odgojiteljici potvrđena zaraza koronavirusom. U tijeku je epidemiološka obrada kontakata te evakuacija prostora kako bi se mogla izvršiti dezinfekcija.

"Roditelje pozivamo na strpljenje, sve potrebne informacije dobit će od epidemiologa i v. d. ravnateljice DV Karlovac. Stožer civilne zaštite grada Karlovca o svim daljnjim aktivnostima pravovremeno će izvijestiti javnost", priopćili su.

Podsjetimo, jučer je javnost informirana da je u Osnovnoj školi ''Privlaka'' testiranjem utvrđeno kako je jedan djelatnik škole pozitivan na koronavirus. Dio djelatnika (6 osoba)  morao je otići u samoizolaciju, a ravnateljica škole nije bila u mogućnosti pronaći dovoljan broj zamjena. Stoga je, postupajući po uputama, odlučila u suradnji s osnivačem i lokalnim stožerom Općine Privlaka organizirati nastavu po modelu C onoliko vremena koliko je potrebno dok se ne steknu uvjeti za povratak na model A, tj. 14-15 dana.

Komentara 10

CH
chupakabra
11:34 10.09.2020.

zašto ne javite u kojim vrtićima, da ljudi malo smanje odlaske u parkove ili slično?!?

PV
prcko.vita
13:03 10.09.2020.

Ministre znanosti, ovo ide sve tebi na dušu, nemoj mislit da ćeš kod svevišnjeg proći na foru, ja sam dao svakoj školi da odluči sama da li će ići po online ili ne modelu.

SJ
Sve je uzalud
12:16 10.09.2020.

....raspad sustava...koji ustraje u teroriziranju svega što se kreće....i pije i jede....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije