Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vinko Zulim

Zbog prijetnji novinaru Slobodne Dalmacije optužen bivši HDZ-ov načelnik Segeta

Zagreb: Dolazak novoizabranih saborskih zastupnika na konstituirajuću sjednicu 10. saziva
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
1/2
02.07.2022.
u 16:14

Prema optužnici, Zulim se tereti da 20. siječnja 2022. oko 12  prijetio  Vukoviću, nakon što ga je ovaj nazvao na mobitel, predstavio mu se kao novinar te mu postavio pitanja vezana za članak koji je namjeravao pisati.

Vinko Zulim (68),  jedan od osnivača HDZ-a u Dalmaciji, dugogodišnji načelnik Općine Seget te jedno vrijeme i saborski zastupnik  HDZ-a, optužen je  zbog prijetnje Vinku Vukoviću, novinaru Slobodne Dalmacije. Optužnicu je protiv njega podigao ODO Split, ne navodeći mu identitet.

Prema optužnici, Zulim se tereti da 20. siječnja 2022. oko 12  prijetio  Vukoviću, nakon što ga je ovaj nazvao na mobitel, predstavio mu se kao novinar te mu postavio pitanja vezana za članak koji je namjeravao pisati.  Tužiteljstvo u optužnici navodi da su Vukovićeva pitanja izrevoltirala Zulima, koji  je prvo počeo vikati na njega te ga vrijeđati, nakon čega je mu je, kako kaže tužiteljstvo "uputio ozbiljnu prijetnju, što je sve kod novinara izazvalo osjećaj uznemirenosti i straha za njega i njegovu obitelj."

Inače, priča oko Zulimovih prijetnji Vukoviću  aktualizirala  se u slučaju Bojana Ivoševića, zamjenika Ivice Puljka. Ivošević je prijetio novinarki Slobodne Dalmacije, zbog čega je ekspresno prijavljen i optužen. Zanimljivo je bilo što su političari prijetnje novinarima Slobodne Dalmacije uputili otprilike u isto vrijeme. Ivošević je, prema navodima njegove optužnice koja je već postala pravomoćna novinarki Slobodne Dalmacije prijetio početkom veljače, dok je Zulim Vukoviću prijetio  13 dana ranije. No Vuković je na davanje iskaza na tu temu pozvan tek u travnju, pa eto ispada da  je za istraživanje Zulimovih prijetnji trebalo puno više vremena no za istraživanje Ivoševićevih.

Bilo kako bilo, optužnica protiv Ivoševića zakomplicirala je političku situaciju u Splitu jer ga se Puljak nije htio odreći, što su  ga tražili politički protivnici. Puljak ionako nije imao  većinu u Gardskom vijeću pa je odlučio dati ostavku, što je dovelo do novih izbora. U prvom krugu, njegova je stranka  premoćno je pobijedila, a njemu samom je malo falilo da cijelu priču oko izbora starog-novog gradonačelnika Splita okonča već u prvom krugu. Drugi se krug održava 10. srpnja.

Ključne riječi

Komentara 9

WA
Waffle
16:44 02.07.2022.

1. Novinari. 2.sredozemne medvjedice 3.srednjeafricke antilope 4.kornjače s galapagosa.

GZ
Glas za hdz=glas za pupovca
20:33 02.07.2022.

Pa da. U Hrvatskoj samo ljevičari i pripadnici najugroženije manjine mogu prijetiti da će se novinarima napiti krvi.

Avatar southman
southman
19:32 02.07.2022.

Što je Ivoševic rekao novinarki to znamo. ßto ke Zulim rekao novinaru ?? Dista je bilo onog poznatog "navodno" !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije