Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 21
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
(NE)OPREZ

Zbog paljenja trave dim na autocesti, policija poziva na oprez

požar (1)
Foto: Iva Vidović/VLM
1/4
11.03.2011.
u 15:37

U 13.30 sati izbio je požar niskoga raslinja na 175. kilometru autoceste pokraj odmorišta Lički Osik

U posljednjih 48 sati zbog neopreznog spaljivanja suhe trave i korova na području Ličko-senjske županije 81-godišnji muškarac izgubio je život, 73-godišnjak iz Udbine zapalio je gospodarski objekt, a u 13.30 sati izbio je požar niskoga raslinja na 175. kilometru autoceste pokraj odmorišta Lički Osik što je brzinu od čvora Perušić do čvora Gospić zbog gustoga dima ograničilo na 40 kilometara na sat.

Zbog tih je događaja lička policija poslala priopćenje u kojem poziva građane na poseban oprez prilikom paljenja.

Upozoravaju na povećan broj požara. Naime, u cijeloj prošloj godini evidentirano je 29 požara zbog nekontroliranog paljenja trave, a taj broj je u samo dva mjeseca ove godine dosegao 12.

Kako se vatra ne bi proširila, građani se mole da poduzmu preventivne mjere, odnosno da pale što dalje od vodova električne energije, javnih cesta, željezničkih pruga te raznih objekata. Potrebno je osigurati nazočnost vatrogasaca te uz sebe imati sredstva za gašenje požara, paliti za lijepog vremena te nakon paljenja provjeriti je li vatra u potpunosti ugašena.

Apelira se na građane da se pridržavaju zakonskih odredbi, ne pale vatru na nedozvoljenim mjestima, ne ostavljaju upaljenu vatru bez nadzora te ne uništavaju prirodu i okoliš.

Ključne riječi

Komentara 2

LI
lika
18:37 12.03.2011.

Nema ovo veze s paljenjem korova, vidi se da gori uzduž samog ruba ograde autoceste. \"Slučajno\" tamo gdje su se vratili oni što su rušili balvane po cestama.

RO
robertsedlar
10:19 14.03.2011.

prošao sam u petak tamo i to je bilo grozno i opasno za voziti jer je gorilo uz samu cestu i plamen je išao na aute - za zatvor

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije