Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Zbog pada na nogostupu Varaždin joj mora platiti 80.000 kn

Š. K. je slomila desnu potkoljenicu, iščašila nožni zglob, natukla ručni i šaku
25. veljače 2019. u 23:41 7 komentara 1028 prikaza
led
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Grad Varaždin mora isplatiti više od 80.000 kuna Š. K., koja ga je tužila nakon što je pala na ledu. Nepravomoćna presuda donesena je 10. siječnja, a Općinski sud u Varaždinu objavio ju je danas, piše Varaždinski.hr.

Operacija Nakon operacije Pacijentu moraju platiti 33.000 kn jer mu je u grudnom košu ostala gaza

Š. K. je 28. siječnja 2014. godine, prolazeći po pješačkoj stazi u Ulici braće Radić u Varaždinu, na području ispred trgovačkog centra 'Konzum', pala na ledu koji se nalazio po cijeloj površini pješačke staze, piše u obrazloženju presude. Žena je pred sudom rekla kako smatra da se led formirao zbog snijega koji je pao tri dana ranije, a da je dan ranije temperatura bila u velikom minusu pa se samim time stvorio led. 

Š. K. je slomila desnu potkoljenicu, iščašila nožni zglob, natukla ručni i šaku. Istoga je dana operirana u bolnici, a morala je na još dvije operacije u veljači i ožujku 2014. godine, piše u obrazloženju suda. U presudi piše kako su posljedice pada vidljive i danas - tužiteljica teško hoda sa štakama i osjeća bol, a sudu je rekla da još uvijek osjeća strah da ne dođe do komplikacija i da ne ostane bez noge te osjeća strah da ne dođe do ponovnog pada.

KBC Rijeka Sudska bitka Da se bolnica htjela nagoditi, moja bi klijentica možda imala bolje liječenje

Sud je zaključio kako je Š. K. pala upravo na javnoj površini, odnosno nogostupu, koji nije bio očišćen. Prema riječima svjedoka nogostup je bio kao "špigel", zaleđen, a da je zbog leda bio grbav.

Grad Varaždin pokušao je osporiti tužbu navodeći da nije sigurno da je tužiteljica pala zbog leda kao i to da je pala baš na javnoj površini, no sud je iskaze tužiteljice i svjedoka prihvatio kao vjerodostojne.

Pogledajte video velikog lančanog sudara na ledu:

IZ ISTANBULA STIGLI U ZAGREB
Svaki dan pripremamo 30 vrsta baklava, nismo ih mogli napeći ni usred krize
Otok Rab
Kraljevska oaza
Otok Rab: Istražite otok sreće koji skriva najljepše pješčane plaže na kojima se kupao i britanski kralj Edward VIII.
  • Avatar navijač
    navijač:

    Malo je i dobila , još će imati i posljedice. Kad političar nekog tuži zbog "duševnih boli" onda se institucije ne žale a sad im je žena sama kriva što je pala na ledu.

  • Avatar Tračalo
    Tračalo:

    ona dobi odštetu a liječenje je bilo na trošak zdravstvenog osiguranja?