Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 106
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KAMPANJA

Zbog neželjenih SMS-ova HAKOM tražio blokiranje brojeva s kojih dolaze

sms
Foto: Davor Višnjić/PIXSELL
09.11.2015.
u 12:49

Iako ne navode koliko su točno takvih pritužbi primili, iz HAKOM-a ističu da ih je bilo bitno manje nego na prošlim izborima

Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti (HAKOM) zbog određenog broja pritužbi građana na neželjene SMS-poruke tijekom izborne kampanje i na dan parlamentarnih izbora od operatora je zatražila blokiranje telefonskih brojeva s kojih su korisnicima dolazile takve poruke, izvijestili su u ponedjeljak iz HAKOM-a.

Iako ne navode koliko su točno takvih pritužbi primili, iz HAKOM-a ističu da ih je bilo bitno manje nego na prošlim izborima, što ocjenjuju "dokazom zrelosti društva, ali i aktivnostima HAKOM-a u sprečavanju slanja svih vrsta neželjenih poruka korisnicima i blokiranjem svih brojeva s kojih se takve poruke šalju".

Građane smo pozivali da prijave svaku poruku ili poziv za koji nisu dali privolu, koji predstavlja promidžbene ili prodajne poruke. Zahvaljujući suradnji s građanima, DIP-om i drugim institucijama, broj takvih poruka je osjetno smanjen u odnosu na ranije razdoblje, napominje HAKOM.

HAKOM će poduzeti sve aktivnosti za utvrđivanje vlasnika brojeva s kojih su poruke dolazile, ali iskustva iz ranijih godina pokazuju da su takve i slične poruke uvijek dolazile s neregistriranih "pre-paid" brojeva (na bonove) koji su već ugašeni ili će biti ugašeni zbog zlouporabe.

>> Rezultati DIP-a: HDZ-ova koalicija 59, SDP-ova koalicija 56, MOST 19 mandata

>> Pogledajte kako se glasalo u vašem gradu

Komentara 3

TH
than
01:43 10.11.2015.

Hahaha. Oni ce zatraziti nesto, a sve proslo.... Dok oni zatraze, dok ovi reagiraju, a nedjelja je, sve prodje... A sve preko pre-paida. Pa nismo svi bas toliko naivni da ne vidimo da nista nije napravljeno, ali glavno da placa u hakomu ide...

DU
Deleted user
08:13 10.11.2015.

Pa ista stvar je i sa smećem koje su stranke ubacivale u poštanske sandučiće kao da su poštanski sandučići javno dobro ili njihovo vlasništvo. Pa smeće nesmiješ ni bacati po javnom dobru bez kažnjavanja!

SP
Spidulek
17:35 09.11.2015.

Što su to SMS-ovi?......Da li je to možda po Jovanović/Jozićevom pravopisu?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije