Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Šoping centar u Crnoj Gori

Zbog neradne nedjelje bez posla ostalo više od 80 radnika

kolica za šoping
Thinkstock
16.01.2020.
u 14:54

Došlo je i do pada prometa koji se odnosi na modnu maloprodaju, ali nije zabilježen kod supermarketa

Iz tvrtke Delta City koja upravlja istoimenim tržnim centrom u Podgorici priopćili su 'Vijestima' da su njihovi zakupci tijekom tri mjeseca, koliko se primjenjuje Zakon o unutrašnjoj trgovini kojim se nedjelja i državni praznici uvode kao neradni dani, imali pad prometa od 18 posto i da su otpustili više od 80 radnika, prenosi investitor.me.

Istaknuli su da se da pad prometa odnosi na modnu maloprodaju i da nije zabilježen kod supermarketa.

“Do sada je više od 80 ljudi ostalo bez posla. Ovaj broj će se povećavati shodno procesu optimizacije radnih mjesta koji je u tijeku. Ono što predlagači zakona nisu uzeli u obzir, to je specifičnost šoping-centara, koji više predstavljaju dio turističke ponude svake destinacije, u ovom slučaju grada Podgorice. Također je veoma važno naglasiti da je Delta City jedini internacionalni šoping-centar u Crnoj Gori i kao takav članica ICSC, koja u svom poslovanju podrazumijeva i radne nedjelje”, naveli su iz kompanije Delta City.

Građanima Podgorice i Crne Gore te turistima centar je najatraktivniji i najdostupniji tijekom vikenda, kada i sami ne rade.

"Primjetan je trend odlazaka građana u Skadar, Trebinje i Dubrovnik nedjeljom, gdje trgovine, posebno modne maloprodaje, rade. U svim državama regije i većini europskih zemalja, šoping-centri izuzeti su iz primjene ovog zakona zbog značaja koji imaju u ekonomskom i socijalnom sustavu", priopćeno je iz tvrtke.

Video: Radnica KTC-a o neradnoj nedjelji

Komentara 2

DU
Deleted user
15:06 16.01.2020.

Kog boli ona stvar tko je dobio otkaz u Crnoj Gori ?? Opet se forsiraju vijesti iz nekog “ regiona”. Ako vi piskarala nemate ideja i materijala za vaše novine onda se prekvalificirajte i prekinite ih izdavati umjesto da nas nas maltretirate sa vijestima koje nikoga u Hrvatskoj ne interesiraju.

SA
samoborka
19:13 16.01.2020.

Šoping? Ma jašta BRE Večernji!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije