Mesnica radi od 7.30 do 17.30 – piše na tabli na ulazu u Super Konzum u Sarajevskoj ulici u Zagrebu, uz dodatnu obavijest kako je građanima dostupno i pakirano meso u rashladnim vitrinama. – Nema mesara – kratko se pravda jedan od dvojice mesara koji su u rano jutro stajali za pultom. A tako nije samo u Konzumu. Diljem Hrvatske trgovci muku muče s deficitom mesara (i ne samo njih!), što je na početku turističke sezone sve primjetnije. Otvorene pultove za prodaju mesa neki su trgovci u međuvremenu ukinuli u dijelu poslovnica ili se i kod njih radi skraćeno. A ni s kruhom nije bolje. Martin Evačić, predsjednik Udruge trgovine u HUP-u, kaže kako trgovci svugdje gdje mogu posljednjih nekoliko godina smanjuju broj radnika – i do 20% – i ne zato što bi oni htjeli, nego zato što ih nema.
Zbog manjka mesara trgovački lanci ukidaju mesnice ili rade skraćeno

Kad je riječ o mesarima, od školske godine 2020./2021. do 2024./2025. u Hrvatskoj su se za to zanimanje upisala 302 djeteta, u prosjeku po godini od 52 do 77 učenika
Još nema komentara
Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.