Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 167
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
afera safari

Zbog lova u dalekoj Namibiji \"pao\" bivši šef Hrvatskih voda

\'namibia3_nnn_unu_250411\'
Foto: VL
1/3
05.04.2012.
u 14:51

Direktor Hrvatskih voda u lipnju 2009. uživao je na safariju u Namibiji koji je platio Crneković

Zbog lova u dalekoj Namibiji na red da primi USKOK-ovu optužnicu došao je i na nekadašnji čelni čovjek Hrvatskih voda Jadranko Husarić. Strastvenog lovca te Zorana Crnekovića (direktora tvrtke Vodoprivreda Lonja – Zelina) i Božidara Deduša USKOK je, naime, optužio pred Županijskim sudom u Zagrebu zbog primanja i davanja mita u gospodarskom poslovanju te zlouporabe položaja i ovlasti. 

Riječ je o takozvanoj aferi Safari o kojoj je Večernji list prvi pisao. Direktor Hrvatskih voda u lipnju 2009. uživao je na safariju u Namibiji, a  Husarićeve troškove podmirili su direktori tvrtki koje poslove često dobivaju od Hrvatskih voda. A jedan od direktora koji su platili Husarićev put bio je i Zoran Crneković. Večernji je u posjedu fotografija iz kojih je jasno da su Crneković i Husarić bili u SAD-u, da su bili u lovu na bizone, ali i da se kući najvjerojatnije nisu vratili praznih ruku.

Optužnica tako tereti Crnekovića i Deduša da su od početka 2009. do 9. rujna 2009. godine šefu Hrvatskih voda ponudili da će mu podmiriti podmiriti troškove putovanja i lova u Namibiji, kao i i troškove dopreme lovačkih trofeja iz Namibije u Hrvatsku. Zauzvrat je Husarić trebao osigurati poslove njihovim tvrtkama. Nakon toga Crneković organizira put u Namibiju. Paravan im je bilo stručno putovanje, a USKOK ih tereti da su na taj način u džep spremili novac koji im ne pripada. Avionske karte uknjižili su kao "usluge cestovnog prijevoza", a Husarić je lov na bizone, koji je stajao oko 150.000 kuna, iskoristio da upiše i radne sate. 

USKOK je u optužnici, sukladno Zakonu o oduzimanju imovinske koristi ostvarene kaznenim djelom i prekršajem, predložio oduzimanje protupravno stečene imovinske koristi od okrivljenika.

Komentara 42

SE
sezose
15:34 05.04.2012.

Sad malo okriviš Barišića, nagodiš se za malo po prstima i psi laju i karavane prolaze

Avatar commentator
commentator
15:53 05.04.2012.

O\'šo on na \"big gain\" u afriku, k\'o što je u svoje vrijeme išo Usa presjednik Ruzvelt. Kako mora da mu skače adrenalin ovako fotografiran usred svog (ne)djela. Morao je još i nogusinu stavit na truplo, tako se prije radilo. Možda će u paklu takve tipove, životinje ganjati, sa puškama i strelama, dok će ti lovci bježat i skrivat se dok ih koja ne pogodi, i onda opet, iznova bježi i skrivaj se, dok te ga nađe metak.

DU
Deleted user
15:25 05.04.2012.

nema kruha dok motika ne zvoni seljacino

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije