Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Afera safari

Afera safari: Šef Hrvatskih voda Husarić bio u lovu i u Americi

husarić (1)
Foto: VL
1/4
26.04.2011.
u 13:00

Kao i u Africi 2009., društvo mu je i 2008. u SAD-u pravio direktor tvrtke Vodoprivreda Lonja – Zelina Zoran Crneković, a lovili su bizone 2. lipnja 1993., 18. kolovoza 1995., 23. rujna 1995. i 3. siječnja 1996.

Strastvenog lovca, direktora Hrvatskih voda Jadranka Husarića, istražitelji USKOK-a već love zbog njegova lova na afričke divlje životinje koji su platili kooperanti te državne tvrtke.

Cijene se ne sjeća

– Lov u Namibiji bio je samo jedan u nizu. Naime, osam mjeseci prije (jesen 2008.) Husarić je bio u SAD-u sa Zoranom Crnekovićem (direktorom tvrtke Vodoprivreda Lonja – Zelina, nap. a.). Lovili su bizone, a troškove puta u iznosu od oko 150.000 kuna platio je Crneković – tvrdi naš izvor.

Večernji list, podsjetimo, u ožujku je otkrio da je direktor Hrvatskih voda u lipnju 2009. uživao na safariju u Namibiji, a da su Husarićeve troškove podmirili direktori tvrtki koje poslove često dobivaju od Hrvatskih voda. A jedan od direktora koji su platili Husarićev put bio je i Zoran Crneković. Večernji je u posjedu fotografija iz kojih je jasno da su Crneković i Husarić bili u SAD-u, da su bili u lovu na bizone, ali i da se kući najvjerojatnije nisu vratili praznih ruku. Husarić se, naime, s puškom ponosno slikao pored ustrijeljenog bizona. Tako bi taj strastveni lovac još jednom mogao postati lovinom USKOK-ovih istražitelja. Dobro upućeni u Husarićeve poslovne aktivnosti tvrde da direktor Hrvatskih voda često lovi u dalekim zemljama, a da se troškovi njegovih putovanja i zabava podmiruju s računa tvrtki koje često posluju s Hrvatskim vodama.

– Točno je da sam s Crnekovićem 2008. godine bio u Americi. Ja sam vam lovac i volim ići uokolo. Ali to je moja privatna stvar. Na put sam otišao za vrijeme godišnjeg odmora, a sve troškove platio sam vlastitim novcem – rekao je Husarić. Kaže da se ne sjeća koliko ga je američka avantura točno stajala. A ne sjeća se ni cijene koju je platio za odstrel bizona.

Možete li nam tvrdnju da ste put platili vlastitim novcem potkrijepiti preslikama računa, pitali smo.

– Račun nećete dobiti – odgovorio nam je direktor Hrvatskih voda. Husarićev kompanjon Zoran Crneković bio je još škrtiji na riječima.

Za bizona 3000 dolara

– Ne mogu odgovarati na vaša pitanja jer sam pod istragom. Reći ću vam samo da put u Ameriku nisam ja platio – rekao je Crneković.

Provjeravajući inicijalnu informaciju da ih je put stajao oko 150.000 kuna, vodili smo se dvama "tragovima" – Husarićevom tvrdnjom da su u SAD-u boravili sedam dana te fotografijom na kojoj poziraju ispred spomenika američkim predsjednicima uklesanim u stijenu na planini Rushmore u Južnoj Dakoti. Kontaktirajući s više turističkih agencija doznali smo da su Husarić i Crneković samo za prijevoz, vize i sedmodnevni smještaj izdvojili oko četiri-pet tisuća eura po osobi. Tome treba dodati i troškove lova. Koliko su točno u lovu potrošili znaju samo oni, ali sigurno je da su potrošili najmanje tri tisuće dolara. Toliko, naime, stoji odstrel jednog bizona. Da je to sve, put u SAD stajao bi ih 90 tisuća kuna. Dodamo li još koji trofej (valjda je i Crneković lovio), približit ćemo se spomenutom iznosu od 150.000 kuna.

Ključne riječi

Komentara 38

Avatar valic
valic
17:36 26.04.2011.

naravno

Avatar protivkomunista
protivkomunista
20:02 26.04.2011.

Pa lijepo su ispali na slikama...

PK
puši kurac
13:24 26.04.2011.

jedva čekam dan kad će se na ovakve svinje otvorit sezona lova!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije