Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 142
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DELOŽACIJA Violeta i Alisa Sušac u utorak će biti izbačene iz gradskog stana

Zbog kredita mog bivšeg muža moramo na cestu

10.11.2008.
u 17:07

Prokleta jesen! - tiho je zaustila Violeta Sušac skrećući pogled prema prozoru. - U jesen ‘91. svoj sam dom napustila pod četničkim granatama! Danas, 19 godina kasnije, opet u jesen moram napustiti svoj dom! - kaže ova prognanica iz Vukovara, koja s 19-godišnjom kćeri Alisom godinama dijeli jednosobni stan na trećem katu u Voltinom.

U utorak točno u 14 sati one će opet biti prognanice. Deložirat će ih grad Zagreb.

Lažni dokumenti
- U obrazloženju piše kako je moj bivši suprug J. S. kao invalid Domovinskog rata trajno zbrinut dodjelom kredita kojim je postao vlasnik stana od 83 kvadrata, što podrazumijeva da smo kći i ja također stambeno zbrinute. A u trenutku kad je J. S. podnio zahtjev za kredit od Ministarstva branitelja, mi smo već bili rastavljeni.

Nečijim propustom i njegovom malverzacijom uspio je podići izvod iz matične knjige rođenih u Vukovaru s još neuvedenim datumom razvoda, te dobiti kredit za povećanu kvadratu na ime mene i kćeri. Kada sam u Vukovaru slučajno doznala za to, otišla sam javnom bilježniku s dokumentima o razvodu i ovjerila izjavu da s tim kreditom nemam ništa- govori Violeta.

- Alisa je imala samo tri godine kad smo pod granatama stigle u Zagreb, a suprug je ostao braniti Vukovar. Nakon pada Vukovara završio je u Sremskoj Mitrovici. Kad je pušten iz logora, sreći nije bilo kraja - prisjeća se Violeta. Na žalost, kratko je trajala. Istraumatiziran J. S. je skrenuo u neki novi život, a Viloteta i tada 12-godišnja kći nastavile su svojim putem. Supružnici su se razveli 7. ožujka 2003. Te godine u studenome Violeta je primljena u stalni radni odnos u vrtiću u Botincu.

- Otkad je otišao, J. S. nije brinuo, niti viđao kćer. Nakon razvoda sve troškove života snosila sam sama. Pazila sam da podmirujem režije i svakih 6 mjeseci podnosila sam gradu Zagrebu dokumente kako ni u Vukovaru, ni u Zagrebu ne posjedujem ni jednu nekretninu - kaže Violeta i priznaje da je živjela za dan kad će država dozvoliti osobama s njezinim statusom da otkupe stanove koje su koristili.

No, Ministarstvo branitelja obavijestilo je grad Zagreb o stambenom kreditu njezina bivšeg muža, nakon čega je donesena odluka o deložaciji.

Policija neučinkovita
- Zašto nitko ne želi čuti mene, za sve imam dokumentaciju?! Grad navodi kako je moja kći zbrinuta jer joj otac posjeduje famozni stan od 83 kvadrata. Mi nemamo pojma što on posjeduje, niti on ima pojma spavamo li mi na ulici ili u krevetu?!

Policija ga je desetak puta tražila na toj adresi nakon što sam ga tužila za alimentaciju, ali zatječe neke druge ljude. Kako da se ja borim protiv toga kada ne može policija?! - očajna je Violeta.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije