Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 25
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ISKUSTVO PACIJENTICE

Zbog jakih bolova u trbuhu prebacili je u KBC Split: 'Strašili su me da je najgora bolnica u Hrvatskoj'

Split: Doktor Vlatko Ledenko o stanju ozlijeđenih u padu Cessne na Braču
Foto: Miroslav Lelas/PIXSELL
1/2
12.10.2022.
u 17:25

Pomislila sam kako je ovo pravo mjesto gdje mogu dobiti potrebnu pomoć, sve što sam čula nije moje iskustvo - govori Zagrepčanka Iva koja inače radi klinička psihologinja u bolnici Vrapče.

Rijetko tko doživljava odlazak u bolnicu kao nešto ugodno, a pogotovo to nije ugodno kad se dogodi na godišnjem odmoru. Upravo se to dogodilo Ivi Žeguri iz Zagreba koja je završila na operacijskom stolu u KBC-u Splitu, te je svoje iskustvo opisala za Slobodnu Dalmaciju.

Navela je kako je to učinila jer su je svi plašili što ide u splitski KBC jer ima lošu reputaciju. Ona već nekoliko godina ljetuje u maloj uvali kod Bogomolja na Hvaru, ali ove godine nije u potpunosti uživala kao što je planirala.

- Prvi simptomi bili su u vidu pritiska u trbuhu i oko pupka. Nakon ručka prerasli su u bolove i grčeve u početku u cijeloj trbušnoj šupljini, a kasnije u donjem desnom dijelu. Simptomi su se do navečer vrlo intenzivirali, a bol je postala nepodnošljiva i tipična za upalu slijepog crijeva. Uz epizode povraćanja i rijetke stolice te febrilitet, nije bilo druge nego potražiti stručnu pomoć. Tako me naš sjajan domaćin Vide Ivanković prevezao do dežurne ambulante u Jelsi. To je mnogo značilo zbog dobivanja na vremenu jer je otočka cesta u jednom priličnom dijelu puna suženja, oštrih zavoja te nije ograđena i osigurana pa je pravi rizik voziti brzo po njoj svima koji nemaju iskustva – objašnjava Iva kako je sve krenulo.

Photo: Miroslav Lelas/PIXSELL
Foto: Miroslav Lelas/PIXSELL

Zaposlenici dežurne ambulante su joj "maskirali simptome" lijekovima za opuštanje glatkih mišića i protiv bolova te dali uputnicu za hitnu abdominalnu kirurgiju.

- Prva ideja je bila krenuti jutarnjim trajektom i doći do Zagreba jer su me svi plašili višesatnim čekanjem u hitnoj ambulanti KBC-a Split te reputacijom "najgore bolnice u Hrvatskoj". No, na trajektu mi se stanje dodatno pogoršalo te je jedina ispravna odluka bila stići čim prije u KBC Split i potražiti stručnu pomoć. Kada sam došla u bolnicu, kako je proces obrade odmicao i sve što je kasnije slijedilo, jedan po jedan oblačić sumnje i negativne slike o KBC-u Split o kojima sam neprestano slušala je nestajao. Pomislila sam kako je ovo pravo mjesto gdje mogu dobiti potrebnu pomoć, sve što sam čula nije moje iskustvo - govori Zagrepčanka Iva koja inače radi klinička psihologinja u bolnici Vrapče.

Voditelj Kliničkog odjela za gastroenterološku kirurgiju dr. med. Zoran Kulenović zaprimio ju je i umirio s riječima da je stigla na vrijeme.

- Pristup prema meni kao pacijentici bio je profesionalan od početka kada sam kročila u bolnicu, pa sve do samog kraja. Moram istaknuti da nisu svi odmah imali informaciju o tome da sam kolegica iz zdravstvenog sustava, a što je moglo eventualno utjecati na pristup. Tek kada bi netko napomenuo zašto to nisam spomenula, kratko bih prokomentirala da nije bilo potrebe za tim. Operirao me sjajni abdominalni kirurg dr. Ivanda, a kada sam ga upoznala i kada su mu rekli da će operirati kolegicu, njegov komentar je bio: "Drago mi je budite bez brige, mi smo tu za sve, i za kolege i za one koji to nisu!" – prisjeća se Iva za Slobodnu Dalmaciju. Istaknula je da je znala da je u pravim rukama jer je to standard kojeg se i ona sama drži.

Oporavljala se na Odjelu za hepatobiliopankreatičnu kirurgiju nakon operacija, a ima samo riječi hvale za liječnike, medicinske sestre, spremačice i njegovateljice zbog čega se i odlučila na javnu pohvalu.

VIDEO: Ante Gotovina slavi 67. rođendan

Komentara 2

HU
Hulk
12:38 14.10.2022.

Tko i kome je trebao ovaj naručeni pamflet ?Opće je poznato stanje u KBC Split !Ovo je sitnica koja ne može zamaskirati nerad i nekulturu ophođenja u Kbc-u!Čast pojedincima koji su u velikoj manjini !

DU
Deleted user
18:27 12.10.2022.

Eto, nije sve tako crno u hrvatskom zdravstvu. Bravo za splitske liječnike.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije